רפלקסולוגיה ודיקור • דיקור קוסמטי • לימור בנרון
  • טיפולים ומחירים +
    • רפלקסולוגיה ודיקור לנשים
    • דיקור קוסמטי
  • המלצות +
    • נשים
    • בהריון
    • דיקור קוסמטי
    • פוריות
  • מי אני
  • החנות
  • בלוג
  • טיפולים ומחירים
  • המלצות
  • מי אני
  • החנות
  • בלוג
רפלקסולוגיה ודיקור • דיקור קוסמטי • לימור בנרון
  • טיפולים ומחירים +
    • רפלקסולוגיה ודיקור לנשים
    • דיקור קוסמטי
  • המלצות +
    • נשים
    • בהריון
    • דיקור קוסמטי
    • פוריות
  • מי אני
  • החנות
  • בלוג
  • טיפולים ומחירים
  • המלצות
  • מי אני
  • החנות
  • בלוג
ראשי ● כתבות ● בתיאבון ולבריאות - תזונה ● המלצות תזונה שלי למטופלות – חיזוק הדם

המלצות תזונה שלי למטופלות – חיזוק הדם

6 בנובמבר 2015
תזונה לחיזוק דם

"חוסר דם" ברפואה סינית יכול להגרם בשל תזונה לא מאוזנת או בעיות ספיגה, פעילות גופנית מוגזמת, דימום וסתי מוגזם, פציעה טראומטית, שינה לא מספקת, סטרס ועודף מחשבות.

מחסור שלו יכול להתבטא ב: נדודי שינה, כאבי שרירים, מחזור לא סדיר/בעיות פוריות, בעיות ריכוז או זיכרון, חרדה או דכדוך, עייפות, סחרחורת, ראייה מטושטשת, עור/שיער יבשים, ציפורניים שבירות, חיוורון.

לחיזוק הדם, לטיפול באנמיה, חולשה ועייפות, מומלץ לאכול:

  • ביצים
  • עוף ובשר ובעיקר כבד (גם מח עצם), הודו
  • דגים 
  • אצות ובעיקר ספירולינה
  • שעועית מכל הסוגים ובעיקר לבנה אזוקי ומש וגם אפונה ירוקה
  • קטניות – חומוס, עדשים, שומשום וגם טחינה וחלבה
  • דגנים מלאים (שיבולת שועל, קינואה, כוסמת)
  • אגוזי מלך, שקדים, אגוזי לוז, פקאן, מקדמיה, גרעיני דלעת וחמניות
  • פטריות
  • מיסו
  • מולסה, דבש, סילאן
  • עלים ירוקים ובעיקר כהים (ברוקולי, תרד, מנגולד, חוביזה, סלרי, תרד וקייל, רוקט, עלי בייבי, חסה, שמיר, פטרוזיליה, כוסברה)
  • כרישה, קישוא, בצל, סלק, גזר, בטטה, דלעת, דלורית, עגבניות, אבוקדו
  • גוג'י ברי, אפרסק, ענבים סגולים, פטל, דובדבנים, פירות יער, חמוציות, תותים, רימון, תמרים, תאנים, שזיפים שחורים יבשים ומשמשים מיובשים, צימוקים
  • ג'ינג'ר טרי
בנוסף מומלץ:
  • לאכול מרקים ותבשילים, לצמצמם מזון קר ונא.
  • לצמצם מזון תעשייתי ומעובד, חומרי טעם וריח וחומרים משמרים ומייצבים, צבעי מאכל, ממתיקים מלאכותיים, סוכר לבן, משקאות מוגזים, שוקולד, קפאין ואלכוהול. להקפיד לאכול מגוון, מזון אמיתי ועשיר בויטמינים ומינרלים. לאכול בצורה מאוזנת, לא לאכול יותר מדי ולא להגיע לרעב גדול מדי. 
  • לשתתות מים.
  • לטפל בסטרס.
  • להקפיד על מנוחה ושינה.
  • להקפיד על תזוזה – למנוע תקיעות.
  • תשקלי לקחת מולטי-ויטמין, ואומגה -3.
    * אם את לוקחת ברזל כתוסף שימי לב להפריד אותו מקפאין (בקפה, תה, קקאו) שמפריע לספיגה בשעתיים. ויטמין סי מסייע לספיגה.
הצעה למזון מחזק דם:
  • מרק אפונה, מרק תירס עם ביצה נוספת
  • שקשוקה
  • מג'דרה
  • סלק אנטי פסטי, מרק קובה סלק, מרק בורשט

מרק קובה אדום

מצרכים:

  • בצל גדול קצוץ
  • רסק עגבניות קטן 100 ג'
  • כף פפריקה מתוקה, חריפה, מעושנת, מלח ופלפל
  • פחית עגבניות מרוסקות
  • 2 גזרים מגורדים
  • 3 קישוא
  • פלפל אדום חתוך לקוביות
  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה / עלי סלרי
  • 2.5 ליטר מים
  • כף גדושה א. מרק

הוראות הכנה:

  1. בסיר רחב לטגן את הבצל עד הזהבה במשך כמה דקות. להוסיף רסק, פפריקה, מלח ופלפל ולטגן לפתיחת טעמים.
  2. להוסיף את הגזר, פלפל, עגבניות מרוסקות, קישוא, מים, אבקת מרק ופטרוזיליה.
  3. להביא לרתיחה ולבשל כ-10 דקות עד שכל הטעמים מתמזגים.
  4. להביא מרק לרתיחה ולהוסיף את הקובות בעדינות אל המרק, ולבשל אותן לפחות 45 ד.
מתכון קובה מקליל

למילוי בשר:

  • 500 גרם בשר טחון
  • 1 בצל גדול קצוץ דק דק (מעורבב עם כפית מלח + כפית סוכר)
  • חופן פטרוזיליה קצוצה דק
  • 2 ביצים
  • חצי כוס סולת
  • כפית תבלין ראס אל חנות / בהרט 
  • פלפל שחור

לציפוי:

  • 2 ביצים + קורט מלח – להוסיף לפי הצורך
  • 2 כוסות סולת חיטה – להוסיף לפי הצורך

הוראות הכנה:

  • מכינים את תערובת הבשר למילוי: מערבבים בקערה את הבצל הקצוץ עם המלח והסוכר. סוחטים היטב עם הידיים עד שהבצל ייכבש מעט.
  • מוסיפים את הבשר ואת שאר המרכיבים ולשים לקבלת תערובת אחידה. יוצרים קציצות אחידות.
  • לציפוי: טורפים היטב בקערה את הביצים עם מלח. המלח שובר את המרקם של הביצים והופך אותם לנוזליות (לא להוסיף מים!), וגם מנטרל את הריח.
  • שמים את הסולת בקערה. טובלים כל קציצה בביצה, בסולת ואז שוב בביצה ושוב בסולת (שתי טבילות בסך הכל).
  • זורקים את הקובות לתוך מרק רותח! (אין צורך לקרר או להקפיא קודם), מנמיכים להבה ומבשלים 45-60 ד.

מרק עגבניות מהיר

המצרכים:

  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 4 שיני שום קצוצות / קוביות שום קפוא
  • 1 רכז עגבניות / רוטב עגבניות מרוכז קטן אחד
  • 1 קופסת שימורים של עגבניות חתוכות דק/מרוסקות תוצרת איטליה
  • 1 בקבוק זכוכית פסאטה – מחית עגבניות
  • כפית סוכר
  • מלח ופלפל
  • הפייבוריט שלי – פפריקה חריפה/מתוקה/מעושנת, פתיתי צ'ילי 
  • אופציה לטעם אומאמי – כף סויה או חומץ בלסמי
ההכנה:
  • בסיר לטגן על אש בינונית את הבצל, כשנעשה שקוף וכמעט זהוב להוסיף את השום לדקה, ואז להוסיף את רכז העגבניות ולצרוב אותו דקה- שתיים.
  • להוסיף את שימורי העגבניות + פחית מלאה במים, בקבוק פסאטה ומים לפי הסמיכות הרצויה לך, לתבל במלח פלפל, סוכר וההעדפה האישית שלך ולהביא לרתיחה. לבשל מכוסה על אש בינונית 30 דק.
  • מומלץ להוסיף למרק אורז או גריסי פנינה.

בתאבון!

מרק עגבניות
« פוסט קודם
פוסט הבא »
איפה הקליניקה?
כל הזכויות שמורות ללימור בנרון
המידע באתר הוא דיעה אישית שלי בלבד. אין לראות את הכתוב כהמלצה רפואית, והוא אינו במקום הכשרה מקצועית.
whatsapp
waze
גלילה לראש העמוד