ההמלצות לחיזוק הYIN –
יש להקפיד על שעות שינה מספיקות ומספקות ולאכול ארוחת ערב מוקדמת.
מומלץ לשלב בתזונה את המזונות הבאים, לפי העונה ולפי הטעם, ולאכול לאט:
- מרקים ותבשילים בבישול ארוך (ועדיף שיהיו גם עם בצל גזר סלרי וירקות שורש), מרקים מבוססי ציר עוף/בקר עם בצל/שום שבושלו כמה שעות
- לפתן פירות או שייק לא קר
- שיבולת שועל, דוחן או שעורה – גם דייסה
- טפיוקה
- ירקות ובעיקר מלפפון, תרד, חסה, סלרי, אספרגוס, עגבניה, ארטישוק, קישוא, תפוח אדמה, גזר, בטטה, סלק, דלעת, אבוקדו, במיה, ערמונים
- אורז חום או לבן, תירס, חיטה
- חוביזה
- אצות – נורי, קומבו, וואקמה, ספירולינה וכלורלה
- זרעי שומשום או קצח, טחינה
- שמן שומשום, שמן זית
- זרעי פשתן טחונים או שמן זרעי פשתן
- קוקוס ושמן קוקוס
- פירות ובעיקר אגס, תפוח, משמש, אפרסק, אפרסמון, מלון, אבטיח, בננה, מנגו, אוכמניות, דובדבנים, ענבים, פירות הדר ובעיקר תפוז, תמרים, תאנים, תותים, גרגרי יער, גוג'י ברי, שזיף, פטל, תות עץ, אננס, רימון, ליצ'י
- שעועית ובעיקר שחורה אדומה או ירוקה, מש (גם נבטי מש) או לימה, אפונה, אזוקי
- נבטי אלפלפא
- פטריות לבנות ושחורות, שיטאקי
- ביצים – גם חביתה עם גבינה
- טופו ופולי סויה, חלב סויה
- דגים גם סרדינים, שמן דגים
- בשר בקר ומח עצם
- אגוז מלך, שקדים, חלב שקדים
- חמאה, גבינות חלב מבקר (במידה) ומעזים, יוגורט, גהי
- תבלינים: חומץ, נענע/מנטה, מלח, אגוז מוסקט, דבש, מייפל, סילאן, מולסה,
- חליטה מפרחי חרצית (כריזנתמה), לימונית, לואיזה, יסמין, סרפד
בנוסף מומלץ:
- להפחית תבלינים מחממים (ג'ינג'ר; קינמון; פלפל שחור, לבן ואדום; הל; חרדל; חזרת; פפריקה מעושנת מתוקה וחריפה; צ'ילי; זרעי שומר; טבסקו).
- להפחית בשר מיובש או מעובד כמו נקניק.
- לצמצם שימוש בשמן, מלח, צבעי מאכל, חומרי טעם וריח וחומרים משמרים ומייצבים,
ממתיקים מלאכותיים, סוכר לבן, משקאות מוגזים, קפאין ואלכוהול. - לצמצם סטרס, ושינה מאוחרת.
- שמנים אתרים מומלצים לחיזוק יין: גרניום, יסמין, רוז.