ההמלצות לחיזוק הYIN (לטיפול במצבי חום או יובש, נטייה לעצירות,
עצבנות או חוסר שקט/בעיות שינה) משלבות בתוכן מזון מלחח ומקרר.
יש להעדיף מזון פושר עד קריר (לא קר) המכיל נוזלים (כגון פירות מבושלים או לפתן, דייסה או מרק),
ו/או בעל טעם חמוץ מלוח או מר.
יש להקפיד על שעות שינה מספיקות ומספקות ולאכול ארוחת ערב מוקדמת.
מומלץ לשלב בתזונה את המזונות הבאים, לפי העונה ולפי הטעם, ולאכול לאט:
- טפיוקה
- חלב שקדים
- שיבולת שועל, דוחן או שעורה
- במיה
- ירקות ובעיקר מלפפון, תרד, חסה, סלרי, אספרגוס, עגבניה
- תפוח אדמה, גזר, בטטה, סלק
- אורז ותירס, חיטה
- חוביזה
- אצות ובעיקר ספירולינה וכלורלה
- זרעי שומשום או קצח
- ערמונים
- זרעי פשתן טחונים או שמן זרעי פשתן
- שמן קוקוס
- פירות ובעיקר אגס, תפוח, אפרסק, אפרסמון, מלון, אבטיח, בננה, מנגו, אוכמניות, דובדבנים,
ענבים, פירות הדר, תמרים, תאנים, תותים, גרגרי יער, גוג'י ברי, שזיף, תות עץ - שעועית ובעיקר שחורה או ירוקה, מש (גם נבטי מש) או לימה
- פטריות לבנות ושחורות, שיטאקי
- ביצים וטופו
- אגוז מלך
- תבלינים: חומץ, נענע/מנטה, מלח, אגוז מוסקט, דבש, מייפל, סילאן, מולסה,
לימונית, לואיזה
בנוסף מומלץ:
- להפחית תבלינים מחממים כמו ג'ינג'ר או קינמון וחריפים כמו פלפל.
- להפחית בשר מיובש או מעובד כמו נקניק.
- לצמצם שימוש בשמן, מלח, צבעי מאכל, חומרי טעם וריח וחומרים משמרים ומייצבים,
ממתיקים מלאכותיים, סוכר לבן, משקאות מוגזים, קפאין ואלכוהול. - לצמצם סטרס, ושינה מאוחרת.