גופנו אמור להיות באיזון, לא לח מדי ולא יבש מדי.
מה שנכניס אליו מבחינת שתייה ומזון יכול להשפיע לכאן ולכאן.
מזונות "מייצרי ליחה":
- שמן ומזון שומני
- קמח לבן ומיני מאפים ובעיקר שמרים
- סוכר ותחליפיו
- חלב ומוצרי חלב (חוץ מיוגורט)
- מזון מעובד, מתועש
- מזון נא או קר
- ביצים
- בננות
- תפוזים
- בוטנים ומוצריהם
- בשר שמן
- דבש וחומץ
- אלכוהול
- אכילת יתר
מזונות "מייבשים":
- דגנים מלאים כמו אורז מלא, שיבולת שועל, גריסי פנינה
- קטניות
- אגוזים
- אנטיפסטי או מזון צלוי/קלוי
- מזון חריף או פיקנטי
