למה כל כך חשוב להקפיד לאכול ירקות?
ויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון!
תנסו לגוון ולאכול לפי צבעים:
אדום למלחמה בסרטן ובמחלות לב.
כתום לחיזוק מערכת החיסון ולמלחמה בסרטן.
לבן לשמירה על בריאות הלב וכלי הדם, למלחמה בחיידקים ודלקות.
סגול למלחמה בתהליכי חמצון מזיקים והאטת הזדקנות.
ירוק לשמירה על הראייה ולחיזוק העצמות.
נא לשים לב שהירקות אינם מתנגשים עם תרופות שאתם נוטלים
(לדוגמא ירקות ירוקים עליים ללוקחים קומדין המשפיע על קרישה, לנוטלים יוד עקב היפותירואידיזם ועוד).
אספרגוס
עשיר בויטמין A, ויטמין E, ויטמין 1B.
אספרגוס משתן.
מבחינת הרפואה הסינית מלחלח ראות ומכייח, מרגיע שיעול יבש, מסייע לעצירות.
טיפ:
מומלץ לברונכיטיס.
אפונה
מכילה ויטמינים ומינרלים.
מבחינת הרפואה הסינית מחזקת טחול וקיבה, משפרת תנועת מעיים, מגבירה ייצור חלב אם.
ארטישוק ירושלמי
מכיל ויטמינים ומינרלים בעיקר ברזל, ויטמין 1B, 3B, ואשלגן.
מכיל אינולין המוריד את רמת הסוכר בדם, מזין את החיידקים הידידותיים במעיים (פלורה טבעית)
אך עלול לגרום עקב כך לגזים לבעלי קיבה רגישה.
מבחינת הרפואה הסינית מחמם ומחזק מערכת עיכול.
מומלץ כתחליף לתפו"א לחולי סכרת או למעוניינים בדיאטה דלת פחמימות.
בטטה
מכילה ויטמינים (בעיקר ויטמין A) ומינרלים. משפרת עיכול.
מבחינת הרפואה הסינית מחזקת טחול וקיבה, כליות.
עוזרת לחולשה, מטפלת בשלשול, מגבירה ייצור חלב אם.
בצל
מקורו באסיה המזרחית.
עשיר במרכיבי גופרית שאחראים לריח החריף ולסגולתיו הרפואיות
(מינרל החיוני לבריאות השיער והעור; תרכובת הגופרית מעלה את רמת האינסולין הפנוי להובלת גלוקוז לתאים
ובכך מוריד את רמתו בדם, מורידה לחץ דם; מונעת הסתיידות עורקים ובכך מונעת סיכון להתקפי לב ושבץ),
כרום (המשפיע על יציבות רמות הסוכר בדם, מעלה רמות כולסטרול "טוב" HDL ומוריד רמות כולסטרול "רע" LDL),
ויטמיני 1B, 6B, C, וסיבים תזונתיים.
הבצל מכיל קורצטין, נוגד חמצון המצמצם את תכולת הרדיקלים החופשיים בגוף ומונע פגיעה בתאים וברקמות
ומגן מפני סרטנים שונים (ושט, מעי גס, ערמונית ושחלות),
מוריד רמות כולסטרול וטריגליצרידים, מדלל דם וממיס קרישי דם.
מחזק עצם ומאט אוסטיאופרוזיס (מאט התפתחות אוסטיאובלסטים – תאים מפרקי עצם).
מבחינת צבעי הבצל: הצהוב מספק לוטאין שייחודו בשמירה על תקינות הראיה,
הירוק מספק כלורפיל המפחית השפעות של רדיקלים חופשיים,
הסגול מכיל אנטוציאנינים המאטים תהליכי הזדקנות ואילו הלבן המצוי בכל סוגי הבצלים יעיל נגד חיידקים ודלקות.
הבצל מחזק מערכת חיסון, מהווה אנטיביוטיקה טבעית נגד בקטריות מסוימות, תולעי מעיים,
וירוסים והצטננות, אנטיספטי (מחטא).
הבצל מכייח, מקל על צינון ושיעול.
מבחינת הרפואה הסינית מניע צ'י ודם, מנטרל רעלים, מומלץ במצבי צינון (ליחה ונזלת).
טיפ:
אנטיבקטריאלי, ניתן להניח פרוסת בצל לחיטוי פצעים.
מריחה של תערובת המורכבת מבצל קצוץ ומלח מביאה להורדת נפיחויות והקלת הכאבים ונפיחות בדלקת פרקים.
מיצוי הבצל וזילוף עדין שלו לאוזניים יכול להקל על כאבי אוזניים.
לשיעול וליחה יש להשרות בצל קצוץ בדבש, לסנן ולבלוע.
ברוקולי
משפיע על מאזן היוד בגוף. עשיר מאוד בויטמין C, ויטמין A, ברזל, סידן, חומצה פולית,
סיבים תזונתיים, מנגן, חומצת האמינו טריפטופן, אשלגן, וויטמין B6, נוגדי חמצון.
לכן נלחם בסרטן ומועיל ללב ולכלי הדם, מחזק מערכת השלד, מונע קטרקט, דלקת מפרקים, וכיבים.
מבחינת הרפואה הסינית משתן ומטהר חום.
טיפ:
מומלץ לבעיות עיניים.
גזר
עשיר מאוד בבטא-קרוטן (ויטמין A) החיוני לבריאות העור והעיניים, אשלגן,
חומצה פולית, ויטמיני C, E, B, K, סיבים תזונתיים, נוגדי חמצון, ומינרלים.
מחזק מערכת חיסון, מוריד רמות כולסטרול, מפחית סיכון לסרטן, מסייע למנוע פטריות.
מבחינת הרפואה הסינית מחזק טחול וקיבה, משפר עיכול, מחזק דם, טוב ליובש בעיניים ושיעול.
טיפ:
מטפל בשלשול.
דלעת
עשירה בלוטאין, אלפא ובטא קרוטן (ויטמין A). מחזקת פעילות לבלב ומאזנת סוכר בדם.
מבחינת הרפואה הסינית מחזקת טחול וקיבה.
טיפ:
מומלצת לבעיות ריאות: ברונכיטיס, שיעול, אסטמה וליחה.
זית
מכיל חומצה אוליאית ולינולאית (שומנים טובים).
משפר עיכול.
טיפ:
להורדת לחץ דם לשתות חליטת עלי זית. יעיל מאוד!!
חסה
מכילה גופרית, צורן וזרחן החיוניים לבריאות העור והשיער, ברזל, ויטמינים A, E, תאית (משפרת עיכול).
מבחינת הרפואה הסינית מחזקת ריאות ומעי גס, משתנת ומטפלת בבצקות ולחות, מגבירה ייצור חלב אם.
טיפ:
מומלצת במקרי עצירות.
חציל
מכיל ביופלבנואידים השומרים על בריאות כלי הדם.
מבחינת הרפואה הסינית מחזק טחול, קיבה, מעי גס. מניע דם ברחם ומפסיק דימום רחמי,
מטפל בדם בשתן וטחורים מדממים.
כרוב
עשיר בסידן, ויטמין C וויטמין K, אשלגן, המון ויטמין A וחומצה פולית, בנוסף למגוון ויטמיני B,
ובמיוחד ניאצין, מכיל מכילים חומרים שעוזרים במניעת סוגי סרטן שונים.
מבחינת הרפואה הסינית מחזק קיבה ומעי גס, משפר עיכול.
טיפ:
מומלץ להניח עלה לנפיחויות (גם גודש בשדיים), הצטברות נוזלים (גם במפרקים) וכאבי ברכיים.
כרישה
מבחינת הרפואה הסינית עוצרת דימומים, מחממת ומחזקת.
לפת
מבחינת הרפואה הסינית משפרת זרימת דם, מייזעת ומומלצת במצבי חום, מטפלת בליחה ומחלות ריאות,
משפרת עיכול.
מלפפון
מכיל ברזל וקרוטן. משתן, מרגיע את העור (בשימוש חיצוני).
מבחינת הרפואה הסינית מקרר, מלחלח ומרווה, מנטרל רעלים, משתן, מנקה את הדם, מועיל לכאבי גרון.
לא מומלץ במצבי שלשול.
סלרי
הסלרי מכיל נתרן, אשלגן, ברזל, ויטמיני 6B וK, חומצה פולית, וסיבים תזונתיים.
מבחינת הרפואה הסינית מחזק קיבה וכבד, מוריד לחץ דם וכולסטרול.
סלק
מקורו בדרום אירופה, ובעבר נהגו לאכול את עליו ולא את השורש. עשיר בחומצה פולית,
אשלגן, סידן, נתרן, מגנזיום, ברזל, סיבים תזונתיים, ויטמין 3B.
הסלק משפר מערכת עיכול ומטפל בעצירות, מוריד רמות כולסטרול וטריגליצרידים,
מגן ממחלות לב וגידולים שונים.
מבחינת הרפואה הסינית מחזק את הדם.
עגבניה
מפחיתה סיכון למחלות לב וסרטים שונים (ערמונית, ריאות, קיבה) כי עשירה בפיטוכימיקלים,
פלבנואידים (המגנים מפני מחלות) וקרטנואידים בעיקר ליקופן המגביר זמינותו בעגבניות מבושלות,
ונמצא אף ברסק וקטשופ (נוגד חמצון הנותן את הצבע האדום, מפחית סיכון לסרטן, מגן על לב וכלי דם,
מגן מפני נזקים סביבתיים, שומר על בריאות העין, המוח והעור).
מכילה הרבה ויטמין C, ויטמין K, בטא קרוטן, ברזל, אשלגן וסיבים תזונתיים.
מגינה מפני נזקי שמש לעור וגלאוקומה.
פטריות
במזרח מיוחס להן כוח אלוהי בשל סגולות הריפוי הנרחבות שלהן,
ובמערב מתחילים להבין את מה שידעו עליהן רופאים סינים,
קוריאנים ויפנים לפני מאות שנים והן נכנסות לתחום הרפואה, תוספי מזון, קוסמטיקה ועוד.
הפטריה עשירה במינרל נוגד החמצון סלניום (נוגד חמצון חזק וחשוב להגנה מסרטן),
בוויטמינים ממשפחת B (החיוניים להפקת אנרגיה בגוף), נוגד החמצון L-ארגוטיונין
שאינו נהרס בבישול (קיים בכמות הגבוהה ביותר בפטריות שמפיניון),
אשלגן (המפחית את הסיכון ליתר לחץ דם ולמחלות לב),
ברזל (מינרל חיוני למניעת עייפות וחולשה ולתפקוד תקין של המוח)
ואבץ (התורם לגדילה, להתפתחות, לבריאות העור ציפורניים והשיער ולחיזוק מערכת החיסון).
הפטריה מכילה סיבים תזונתיים המסדירים את פעילות מערכת העיכול ומאטים את ספיגת המזון.
הפטריה מחזקת מערכת חיסון (מגבירה ייצור כדוריות דם לבנות),
ומכילה סוכרים מסויימים המאפשרים לגוף לתקן ולבנות מחדש תאים קולטניים מסוימים,
וכך להביא לשיפור תפקודי מערכות השונות.
מבחינת הרפואה הסינית מחזקת טחול וקיבה, ריאות ומעי גס, מוציאה ליחה מדרכי נשימה,
משפרת מצב רוח ומרגיעה נפש.
חלק מהפטריות קשה למצוא טריות אצל הירקן, ולכן ניתן לקנותן מיובשות בבתי טבע.
להסיר את הרגל (כדי למנוע כניסת מרכיבים לא רצויים לגוף) ולהשרות במים קרים לעשר דקות לריכוך.
אפשר להוסיף אותן לסלט, למרק או לפסטה, או להקפיץ אותן.
פטריית מאיטקי
מקורה ביפן. נחשבת למחזקת, אנטיביוטיקה טבעית שטווח פעולתה נרחב.
מכילה תרכובת של חלבון רב-סוכרי D-Fraction המחזק את מערכת החיסון
ומעכב היווצרות של תאים סרטניים והתפתחותם.
מכילה חומרים אנטי-סרטניים, אנטי-ויראליים, אנטי-בקטריאליים. מורידה לחץ דם,
מורידה רמת סוכר בדם, מורידה רמות שומנים בדם וכולסטרול גבוה.
מומלצת לחולי סכרת.
מומלצת לחולי סרטן לשיפור הרגשה כללית, סיוע במלחמה בסרטן, וטיפול בתופעות לוואי.
פטריית ריישי
מקורה בסין. מחזקת מערכת חיסון על ידי הגדלת מספר התאים הלבנים בגוף, נחשבת לאנטי-אייג'ינג.
מחזקת את הממברנות סביב תאים סרטניים וכך מונעת התפשטות של גידולים,
מורידה את רעילות התרופות הכימותרפיות ומפחיתה תופעות לוואי קשות כמו הקאות ונשירת שיער.
מכילה חומרים אנטי-דלקתיים, אנטי-סרטניים, אנטי-ויראליים ואנטי-בקטריאליים
(בעיקר חיידקים הגורמים לזיהומים במערכת העיכול ובדרכי השתן, והגורמים לדלקות גרון ואוזניים).
מורידה לחץ דם, מורידה רמת סוכר בדם, מפחיתה הפרעות הקשורות בכלי הדם הכליליים,
מחזקת כליות, מגינה על הכבד, מרגיעה את מערכת העצבים ומגבירה את החשק המיני.
היא בעלת תכונות המסייעות לעמידות הגוף בפני זיהומים ומחלות כרוניות,
ומסייעת במקרים של ברונכיט, קוצר נשימה, ומחלות לב וכן כנגד אלרגיות שונות.
מבחינת הרפואה הסינית מרגיעה, מגבירה אנרגיה ומטפלת בשיעול ובאסטמה.
מומלצת לחולי סרטן לשיפור הרגשה כללית, סיוע במלחמה בסרטן, וטיפול בתופעות לוואי.
פטריית שיטאקי
מקורה ביפן, מכילה ריכוז גבוה של המינרל גרמניום, המהווה נוגד חמצון עוצמתי ומחזק את מערכת החיסון,
מפחית כאבים, מגביר את ייצורו של חומר חלבוני בשם אינטרפרון בתאי הגוף
(חומר חיסוני שמספק הגנה מפני זיהומים נגיפיים על ידי עיכוב צמיחת הנגיף,
וכן מגביר פעילות של מקרופאגים במערכת החיסון).
מורידה לחץ דם, מורידה רמת סוכר בדם, מורידה כולסטרול ושומנים בדם,
מונעת גידולים סרטניים בשד, בקיבה ובריאות. מכילה חומרים אנטי-דלקתיים,
אנטי-סרטניים, אנטי-ויראליים, ואנטי-בקטריאליים, וכן חומרים המחזקים את תפקוד הכליות,
מגינים על הכבד ומעוררים מינית.
מבחינת הרפואה הסינית נחשבת לכדור מרץ טבעי ומומלצת לסובלים מחולשה ומעייפות.
משפרת את האון הגברי ומגבירה את החשק המיני.
מומלצת לחולי סכרת.
פטריית שמפיניון
עשירה במיוחד בנוגד החמצון L-ארגוטיונין שאינו נהרס בבישול,
ויטמיני 2B, 3B, 5B, 9B (חומצה פולית). מעודדת ייצור הורמון האסטרוגן בגוף,
ובכך עוזרת במניעת סרטן השד.
מכילה חומצה לינולאית שבעלת השפעה אנטי סרטנית.
פלפל אדום (גמבה)
עשיר בויטמין A, B, C, K, ביופלבנואידים, ליקופן.
מבחינת הרפואה הסינית מחזקת טחול, משפר זרימת דם ועיכול.
טובה לטיפול בכאבי בטן.
צנון
מבחינת הרפואה הסינית מחזק עיכול, מנטרל רעלים, מרגיע שיעול ומנקה סינוסים.
טיפ:
אכילת צנון מרוסק בין הארוחות יועיל לאבנים בכיס מרה וכליות.
קולורבי
דל בקלוריות ומכיל ויטמינים רבים, ויטמין C, ויטמינים B6,B2,B1, חומצה פולית, זרחן, אשלגן, ברזל ונחושת.
קל לעיכול ועוזר בהפרשת נוזלים מן הגוף, מנקה דם וכליות ומכיל נוגדי חמצון הנלחמים סרטן,
מנטרל רעלים, מאזן רמות סוכר בדם ומשפר את זרימת הדם בגוף.
מבחינת הרפואה הסינית מפסיק דימומים במעי הגס ומקל במתן שתן.
שום
מוצאו במזרח אירופה.
מחקרים הוכיחו כי לשום יכולת ריפוי פנימית וחיצונית לגוף עד כדי שהיום הוא משולב בלא מעט תרופות,
בשל הפיטוכימיקל אליצין הנוצר רק לאחר פירוק וכתישה של שיני השום.
מכיל גופרית, נתרן, אשלגן, סידן, ברזל, אבץ, סלניום, מגנזיום, זרחן, קרוטן, פלואור,
ויטמינים 1B, 2B, 3B, 6B, C, וסיבים תזונתיים.
מכיל מרכיבים נוגדי חמצון, הנלחמים ברדיקלים חופשיים בגוף.
מקטין את ההסתברות למחלות הסרטן (בעיקר העור והמעי הגס) ע"י מניעה והשמדת תאים סרטניים.
מסייע במניעת סיבוכי סכרת. מחזק מערכת חיסון ומנטרל רעלים, משפר עיכול (מזרז הפרשת מיצי מרה),
משמיד תולעים חיידקים ווירוסים במערכת העיכול (כולל חיידקי הליקובקטר האחראים לאולקוס),
מטפל בזיהומים, מכייח ומקל על מחלות ריאה (כולל צינון ונזלת, אסטמה).
מדלל דם, מנקה את הדם, מוריד כולסטרול וטריגליצרידים, מוריד לחץ דם ורמת סוכר בדם.
מונע הפרעות גניקולוגיות, מקל על כאבי מחזור.
מבחינת הרפואה הסינית מחמם, מחזק טחול קיבה וריאות, מניע חסימות דם, ומשפר עיכול.
טיפ:
לכאבי אוזניים לכתוש שום, להשרות בשמן זית חמים, לסנן. להספיג צמר גפן בשמן ולהכניס לאוזן.
שומר
משפר עיכול ומפחית גזים (דרך הנקה גם אצל התינוק) – גם כתה!
מבחינת הרפואה הסינית מחזק כליות ושלפוחית שתן, קיבה. מחמם.
טיפ:
להקלה על גזים לשתות חליטת זרעי שומר, או לאכול טרי (עם שמן זית וקצת לימון…ממממ)
תפוח אדמה
מבחינת הרפואה הסינית מחזק טחול וקיבה, מטפל בדלקות.
תירס
מעודד השתנה, מקל על הוצאת אבנים בכליות, מוריד לחץ דם, מאזן סוכר בדם.
מבחינת הרפואה הסינית מחזק קיבה ומעי גס.
טיפ:
להורדת לחץ דם לשתות חליטת שערות תירס (הקליפה הירוקה).
תרד
עשיר בחלבון, בויטמינים A, C, K, חומצה פולית, נוגדי חמצון וברזל. טוב לעור הפנים ולזיכרון.
מבחינת הרפואה הסינית מחזק מעי גס ודק, משפר עיכול, מנקה דם ומקל על בעיות עור הנובעות מרעלים בדם.
You cannot copy content of this page
מעורר תיאבון.