ביצים: לבריאות
חדשות טובות: חוקרים רבים כיום בדעה שאין כל קשר בין צריכת ביצים לבין עודף כולסטרול בדם.
להיפך, מחקרים הראו שצריכת ביצים מסייעת במניעת קרישי דם, שבץ מוחי והתקפי לב,
ותורמת לעלייה בכולסטרול ה"טוב" HDL.
ביצים: טעים להכיר
לביצים ערך תזונתי עשיר מאוד. הן מכילות את כל אבות המזון (פחמימות, חלבונים ושומנים בריאים),
ויטמינים חשובים כולל B12 החשוב ביותר לצמחונים כי חיוני לבניית כדוריות דם אדומות
ולפקוד על מערכת העצבים; חומצה פולית; B2 החיוני להפקת אנרגיה ולבניית רקמות;
B6 המשתתף בתהליך יצירת אנרגיה; ויטמין E נוגד חמצון המגן על הגוף;
ויטמין D המסייע לספיגת סידן וזרחן; מינרלים חיוניים (כולל ברזל, יוד, סלניום, אבץ) ואת כל תשע חומצות החלבון החיוניות.
חלבונים מהווים את הבסיס לבניית תאים ומתפקדים כנשאים לאנזימים, נוגדנים,
הורמונים ועוד – החלבון חיוני להתפתחות ולקיום הגוף.
גופנו יודע לנצל בצורה הטובה ביותר את חלבוני הביצה לבניית רקמות.
החלבון (החלק הלבן בביצה) מכיל אלבומין (החשוב לשמירה על נפח הדם),
ויטמין 1B, 3B, אשלגן, מגנזיום, כלור, גופרית ונתרן;
הוא חומר הגלם לאספקת חומצות האמינו בגוף.
החלמון מכיל ויטמין A, B, D, E, K, ברזל, סידן, שומן רווי, אומגה 3 ו-6, ולציטין (מרכיב של קרום התא).
ויטמין D חיוני לבנייה ובריאות העצמות והשיניים, נחוץ לבריאות המוח
ומאט התפתחות של סוכרת ומחלות סרטן השד, הפרוסטטה והמעי.
ביצים שומרות על רמת כולין אידיאלית בגוף.
כולין הוא סוג של ויטמין B המסייע לניצול שומנים וייצור הורמונים, מקטין רמת כולסטרול בדם,
מסייע לכבד בסילוק חומרים מהדם, תורם לבריאות הלב והמוח, שומר על הזיכרון,
ומסייע לפעילות הכליות ושלפוחית השתן.
הביצה מכילה שני מרכיבים המסייעים במניעת ניוון הרשתית
ובהקטנת הסיכון להתפתחות קטרקט הלוטאין וzeaxanthin.
בזכות מגוון הויטמינים והמינרלים ורמת הגופרית הגבוהה שבביצים, הן תורמות לבריאות השיער והציפורניים.
בביצה ויטמין B6 (פירידוקסין) החיוני לפירוק וניצול של חלבונים, פחמימות ושומנים, ליצירת המוגלובין,
לשמירה על עור בריא ולוויסות תפקוד מערכת העצבים.
ברפואה הסינית הביצה נחשבת כמחזקת דם; מועילה לכאבי גרון, צרידות, שיעול יבש,
שלשול, הקאה דמית ושיהוקים; מונעת הפלה בקרב נשים הרות.
ביצים: המלצות
- לא מומלץ לשמור ביצים בדלת המקרר מכיוון שהטמפרטורה בה אינה נמוכה מספיק לשמירה על טריות.
- מומלץ לשמור את הביצים באריזתם המקורית או מיכל מכוסה למנוע התייבשות הקליפה.
- לא מומלץ לשטוף את הביצה (רק מייד לפני בישול ממושך כמו בחמין) על מנת למנוע מעבר חיידקים דרך הקליפה (שהיא רקמה נושמת המאפשרת מעבר גזים).
- להקפיד לרכוש ביצים ממקום ממוזג, לוודא כי מוחתמות ועברו בדיקה, ולהקפיד על התאריך המוטבע עליהן.