לתקיעות דם מומלץ:
- להקפיד על שתיית מים;
- לזוז (פעילות גופנית שתזרים דם);
- לטפל בסטרס (דיקור, טיפול בשיחה או מגע, יוגה, פילאטיס, מדיטציה, אומנות – מה שעובד לך);
- ליטול תוספי אומגה 3 (תורמת לבריאות הלב וכלי הדם) וכורכום (נוגד דלקת ונוגד חימצון), ויטמין E שומר על הדם "גמיש ולא נתקע/נקרש";
המלצות תזונה:
- לצמצם עישון, אלכוהול
- לצמצם כימיקלים ומזון מעובד, מטוגן או שמן; קמח לבן ,סוכר לבן, ומוצרי חלב; מזון קר קפוא ונא (גם פירות וירקות) – ולעבור למזון אמיתי מלא ומבושל.
- לתת דגש לחלבון בריא, קטניות (בעיקר שעועית אדומה שחורה ואזוקי, אפונה), ירקות ירוקים עליים כמו תרד בבישולים. גם בצל לבן סגול ירוק ושאלוט, כרישה, עירית, שום. שעועית אדומה, ערמונים. לבחור בשומן בריא – דגים, אבוקדו, שמן זית, אגוזי מלך, שקדים, גרעיני דלעת, גרעיני חמניה.
- לתבל עם מחממים: חזרת, ג'ינג'ר, פלפל שחור ולבן ואדום חריף, צ'ילי, פפריקות, אגוז מוסקט, אורגנו, בזיליקום, כורכום, רוזמרין, קינמון ; ולאזן עם מעט מזונות מקררים – פטריות, חצילים, נענע שגם מניעה את הדם. פחות פירות הדר ועגבניות.
- לנסות לגוון בצבעים וטעמים.
- עדיף לאכול מעט ויותר פעמים מאשר ארוחות גדולות ועמוסות/מעייפות.
- להמנע מאכילה רגשית כמה שאפשר.
- להפסיק לאכול 3 שעות לפני השינה.