מה יש פה?
- מרק פטריות
- מרק מינסטרונה עשיר בשעועית
- חמין
לביבות קישוא מפתיעות ומרעננות
מצרכים:
- 4-6 קישואים
- 1-2 ביצים M
- 1/2 כוס פירורי לחם
- נענע חתוכה
הוראות הכנה:
- לגרד את הקישואים דק בפומפייה להמליח ולתת להגיר נוזלים במסננת כשעה.
- ללסחוט ביד, לערבב עם ביצה, פירורי לחם, מלח פלפל ונענע.
- לטגן מחבת שהשמן כבר חם.
סלט מלפפון אסיאתי
מצרכים:
- 5 מלפפונים בינונים
- 1 שן שום גדולה כתושה / קוביית שום קפוא
- 1 כף חומץ אורז
- 1 כפית גדושה דבש
- 2 כפות רוטב סויה
- 1/2 כפית פתיתי צ'ילי חריף (לא חובה)
- כמה טיפות שמן שומשום
- שומשום
הוראות הכנה:
- לחתוך מלפפונים למקלונים או פרוסות.
- להכין רוטב.
- לצקת רוטב מעל מלפפונים, ולקשט בשומשום.
סלט מלפפון ואצות וואקמה
מצרכים:
- חבילת אצות וואקמה
- 5 מלפפפונים טריים ומוצקים, חתוכים ארוך ודק
לרוטב: - 6 כפות חומץ אורז/מירין
- 3 כפות סויה
- 3 כפות דבש
- 3 כפות שמן שומשום
- שומשום
הוראות הכנה:
- להשרות אצות במים חמימים ל-5 דקות, לשטוף במים קרים ולסחוט.
- בזמן הזה לחתוך מלפפונים ולהכין רוטב.
- לערבב אצות עם מלפפונים, לצקת רוטב מעל, ולקשט בשומשום.
פוקה poke
מצרכים:
אורז מבושל (אין לי כוח להכין אורז סושי, גם פרסי עם מה שיש מהתוספות האלה יוצא לי טעים ממש):
- קוביות טונה או סלמון נא – להניח במרינדה ל15 ד': 2 כפות סויה, 1 כף שמן שומשום, 1 כף חומץ אורז, 1 כפית דבש
- פולי סויה קלופים
- מקלוני גזר
- טבעות/קוביות מלפפון
- טבעות צנונית
- רצועות כרוב סגול
- פרוסות אבוקדו
- סלט וואקמה (מתכון למעלה)
- קרעי אצת נורינורי
- בצל ירוק
- לפזר מעל – קצח; שומשום; טוגארשי; ו/או אחד מהרטבים – ספייסי מיונז (1/4 כוס מיונז + כפית סיררצ'ה) או קטשופ וצ'ילי פלייקס), או כף סויה + כפית דבש + 5 טיפות שמן שומשום + שפריץ מיץ לימון ומעט גרידת לימון
מרק יפני עם אטריות אודון
מצרכים (קניתי בחנות של מזרח-מערב):
- 5 כוסות מים
- 5 כפיות דאשי
- 2 כפות סויה כהה
- 2 כפות סויה בהירה
- 1 כפות מירין / חומץ אורז
- 1 כף סוכר
- 2 חבילות אודון
- מעט אצות קומבו מיובשות – לא לשטוף, לשבור
- פטריות שיטאקי מיובשות – חתוכות
- בצל ירוק, שומשום, ותבלין טוגראשי לקישוט
הוראות הכנה:
- להרתיח את המים, להוסיף את הדאשי, סויה כהה ובהירה, מירין / חומץ אורז וסוכרולבשל עד שהסוכר נמס.
- אחרי רתיחה, להנמיך אש ולהוסיף אצות קומבו מיובשות ופטריות שיטאקי מיובשות ולבשל כ-25 דקות נוספות על אש נמוכה עד שהאצות והפטריות התרככו.
- לחלק 2 חבילות אודון שבושל ונשטף במים חמים ואז קרים לקערות, מעליהן ליצוק מרק.
- מומלץ לפזר מעל פרוסות בצל ירוק, שומשום, ותבלין טוגראשי.
לחווית "אגדשי טופו" – לחתוך טופו קשה שנסחט לקוביות, לטבול בקורנפלור, לטגן להזהבה עד קריספיות, ולהוסיף למרק. מומלץ!
מג’דרה בורגול ועדשים שחורות
מצרכים:
- 1/2 כוס בורגול עבה
- 1/2 כוס עדשים שחורות
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כפית בהרט
- 1/2 כפית ראס אל חנות
- 1/2 כפית כורכום
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 3/4 כפית מלח
- 2 3/4 כוסות מים רותחים
- 2-3 בצלים לבנים גדולים, קלופים
הוראות הכנה:
- לחמם בסיר רחב שמן זית ולהוסיף את הבהרט, ראס אל חנות, כורכום, ופפריקה לטגן למשך דקה לפתיחת טעמים.
- להוסיף את הבורגול, העדשים, המים הרותחים והמלח ולערבב היטב. לכסות עם מכסה, ולהנמיך לאש נמוכה, לבשל במשך 20-25 דקות עד כשהעדשים נגיסות ולא רכות מדי. להשאיר את הסיר סגור עוד 10 דקות.
- בזמן הבישול לחתוך את הבצלים לרצועות דקות ולטגן בשמן זית עד הזהבה (קרמול, לא קראנצ'י) על אש בינונית-נמוכה בסבלנות.
- כשהסיר מוכן לערבב את הבצל פנימה.
מרק עדשים מעורבות
מצרכים:
- כוס עדשים ירוקות/חומות – להשרות לפחות שעה בקערת מים גדולה
- 1/3 כוס עדשים שחורות
- 1/3 כוס שעועית מש
- 2 גזרים מקולפים וקצוצים
- 1 בצל קצוץ
- 1 גבעול סלרי קצוץ
- שום לפי טעם
- כפית גדושה מלח
- מעט פלפל
- חצי כפית כורכום
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- מיץ לימון
הוראות הכנה
- להתחיל בטיגון הבצל בסיר, אחרי כמה ד' להוסיף את הסלרי והשום ואז את הגזר לריכוך (לא להזהיב בצל, רק עד ששקוף).
- להוסיף את העדשים והשעועית, לכסות במים (לפחות 2-3 ס"מ מעל הכל), להביא לרתיחה ולהנמיך אש. להוסיף תבלינים, לכסות ולבשל כשעה כדי שהעדשים יתררכו עד פירוק.
- ב5 הד' האחרונות להוסיף חופן פטרוזיליה, ובסוף להוסיף מעט מיץ לימון, לטעום ולתקן תיבול.
ממקרקר גרעינים וזרעים
מצרכים:
- ½ כוס זרעי צ'יה
- 1/3 כוס גרעיני חמנייה
- ¼ כוס שומשום
- ¼ כוס גרעיני דלעת
- ¼ כוס זרעי פשתן
- 2 כפות פרג
- 1 כפית מלח
- מעט פלפל שחור
- כפית שטוחה אבקת שום – מומלץ!
- כף גדושה קורנפלור
- 1 כף סילאן
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות טחינה גולמית
- 1 כוס מים רותחים
הוראות הכנה:
- לשים את כל המצרכים היבשים בקערה ולערבב.
- להוסיף את הרטובים והמים הרותחים ולערבב. לתת לתערובת לנוח 15-30 דקות. בינתיים לחמם תנור ל-170 מעלות.
- לקחת שני ניירות אפייה ולשמן מעט. להניח חצי מכמות תערובת הזרעים על הצד המשומן של נייר אפייה אחד. להניח מעל את נייר האפייה השני עם הצד המשומן ולרדד את התערובת לעובי דק.
- להסיר את נייר האפייה העליון, להניח את הקרקר המרודד ביחד עם נייר האפייה על גבי תבנית אפייה אחת, ולהמשיך לרדד באותה צורה גם את החלק השני של התערובת לתבנית אפיה שנייה.
- להכניס לתנור לאפייה של 40-50 דקות (תלוי בתנור ובעובי שרידדת) או עד שהקרקרים משחימים מעט (זהירות לא לשרוף). אחרי כ-20 ד אפייה, לסובב את התבניות ולהחליף ביניהן.
- להשאיר בתנור (כשהוא כבר כבוי) למשך 15-20 נוספות ורק אז להוציא ולצנן לגמרי על תבנית האפייה.
- לשמור בקופסא\ צנצנת אטומה כ-3 שבועות (יתחסל עד אז).
ארוחה בצלחת – פסטה עשירה בירקות עם סלמון
אל תנור/טוסטר אובן שחומם ל180-200 להכניס לכ-20 דקות (שלא יישאר ורוד בפנים ושלא יישרף)
3 נתחי פילה סלמון עם מרינדה מ:
- 3 כפות סילאן
- 3 כפות סויה
- 3 כפות טריאקי
- כפית גדושה חרדל דיז'ון
בינתיים לבשל לפי הוראות היצרן בסיר אחד 1/2 חבילת פסטה או 2 כוסות אורז או פחמימה אהובה אחרת
ובסיר גדול ורחב אחר או בווק להקפיץ עם מעט שמן ושום קפוא:
- נבטוטי מאש (שאני הנבטתי! זה באמת קל, רק לשטוף את השעועית ולתת לה לעמוד לחה בתוך מסננת כמה ימים עד שיצא הזנב. כדאי מראש להקפיא בשקיות לפי מנות)
- שעועית ירוקה
- ברוקולי
- אפשר וכדאי להוסיף פולי סויה קלופים, אפונה או אפונת שלג
כשהפסטה מוכנה, להוסיף לירקות הקפואים שהתרככו והוקפצו בווק ולהוסיף את הרוטב:
- 2 כפות סילאן
- 4 כפות סויה
- 3 כפות טריאקי
- 2 כפות רוטב צדפות (אם יש, ואם לא – לא נורא ולא חובה)
את האש להנמיך ולתת להכל להתערבב יחד ולרוטב להצטמטם קצת.
בינתיים הדג ייצא מהצנור, במזלג לפרק אותו לביסים אל תוך הרוטב שבתבנית, ואת הכל להעביר לווק ושוב לערבב.
בינתיים הדג ייצא מהצנור, במזלג לפרק אותו לביסים אל תוך הרוטב שבתבנית, ואת הכל להעביר לווק ושוב לערבב.
טעים חם וקר, בתאבון!
דג לבן "בגריל"
מצרכים:
- 2 פילטים דג
ולמרינדה: - ½ כוס מיץ לימון
- 1/2 כף מלח גס
ולתיבול: - 1/4 כפית כורכום
- 1/4 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית מלח גס
- 3 כפות שמן זית
- 3 כפות מים
הוראות הכנה:
- להשרות את הדגים כחצי שעה במרינדת מיץ לימון ומלח גס, לשטוף ולהניח בתבנית עם נייר אפייה. לחמם תנור ל200.
- לערבב את השמן עם התבלינים והמים, להבריש מעל הדגים.
- לאפות 12-14 ד עד שמוכן והצבע יפה, להוציא אחרי שבודקים עם מזלג שהחלק הכי עבה נאפה.
דג לבן בתנור
מצרכים:
- 2 פילטים דג
ולמרינדה: - עגבניה גדולה קצוצה
- כפית צלפים
- כפית וחצי חרדל דיז׳ון
- כפית שום כתוש
- מלח
- פלפל שחור
- שמן זית
הוראות הכנה:
- לערבב את כל חומרי המרינדה, לחמם תנור ל175 מעלות טורבו.
- לשים בתבנית עם נייר אפייה את הדגים ומעליהם את המרינדה ולאפות בתנור שחומם מראש במשך 15-12 דק (תלוי בעובי וגודל הדגים), להוציא אחרי שבודקים עם מזלג שהחלק הכי עבה נאפה.

