מה יש פה?
- לחיזוק אלמנט המים מומלץ לאכול קטניות ודגים – אפשר לתת דגש לשעועית ולשים אקסטרא דג
בארוחה בצלחת – פסטה עשירה בירקות עם סלמון - מרק פטריות
- מרק מינסטרונה עשיר בשעועית
- חמין
לביבות קישוא מפתיעות ומרעננות
מצרכים:
- 4-6 קישואים
- 1-2 ביצים M
- 1/2 כוס פירורי לחם
- נענע חתוכה
הוראות הכנה:
- לגרד את הקישואים דק בפומפייה להמליח ולתת להגיר נוזלים במסננת כשעה.
- ללסחוט ביד, לערבב עם ביצה, פירורי לחם, מלח פלפל ונענע.
- לטגן מחבת שהשמן כבר חם.
סלט מלפפון אסיאתי
מצרכים:
- 5 מלפפונים בינונים
- 1 שן שום גדולה כתושה / קוביית שום קפוא
- 1 כף חומץ אורז
- 1 כפית גדושה דבש
- 2 כפות רוטב סויה
- 1/2 כפית פתיתי צ'ילי חריף (לא חובה)
- כמה טיפות שמן שומשום
- שומשום
הוראות הכנה:
- לחתוך מלפפונים למקלונים או פרוסות.
- להכין רוטב.
- לצקת רוטב מעל מלפפונים, ולקשט בשומשום.
סלט מלפפון ואצות וואקמה
מצרכים:
- חבילת אצות וואקמה
- 5 מלפפפונים טריים ומוצקים, חתוכים ארוך ודק
לרוטב: - 6 כפות חומץ אורז/מירין
- 3 כפות סויה
- 3 כפות דבש
- 3 כפות שמן שומשום
- שומשום
הוראות הכנה:
- להשרות אצות במים חמימים ל-5 דקות, לשטוף במים קרים ולסחוט.
- בזמן הזה לחתוך מלפפונים ולהכין רוטב.
- לערבב אצות עם מלפפונים, לצקת רוטב מעל, ולקשט בשומשום.
פוקה poke
מצרכים:
אורז מבושל (אין לי כוח להכין אורז סושי, גם פרסי עם מה שיש מהתוספות האלה יוצא לי טעים ממש):
- קוביות טונה או סלמון נא – להניח במרינדה ל15 ד': 2 כפות סויה, 1 כף שמן שומשום, 1 כף חומץ אורז, 1 כפית דבש
- פולי סויה קלופים
- מקלוני גזר
- טבעות/קוביות מלפפון
- טבעות צנונית
- רצועות כרוב סגול
- פרוסות אבוקדו
- סלט וואקמה (מתכון למעלה)
- קרעי אצת נורינורי
- בצל ירוק
- לפזר מעל – קצח; שומשום; טוגארשי; ו/או אחד מהרטבים – ספייסי מיונז (1/4 כוס מיונז + כפית סיררצ'ה) או קטשופ וצ'ילי פלייקס), או כף סויה + כפית דבש + 5 טיפות שמן שומשום + שפריץ מיץ לימון ומעט גרידת לימון
מרק יפני עם אטריות אודון
מצרכים (קניתי בחנות של מזרח-מערב):
- 5 כוסות מים
- 5 כפיות דאשי
- 2 כפות סויה כהה
- 2 כפות סויה בהירה
- 1 כפות מירין / חומץ אורז
- 1 כף סוכר
- 2 חבילות אודון
- מעט אצות קומבו מיובשות – לא לשטוף, לשבור
- פטריות שיטאקי מיובשות – חתוכות
- בצל ירוק, שומשום, ותבלין טוגראשי לקישוט
הוראות הכנה:
- להרתיח את המים, להוסיף את הדאשי, סויה כהה ובהירה, מירין / חומץ אורז וסוכרולבשל עד שהסוכר נמס.
- אחרי רתיחה, להנמיך אש ולהוסיף אצות קומבו מיובשות ופטריות שיטאקי מיובשות ולבשל כ-15 דקות נוספות על אש נמוכה עד שהאצות והפטריות התרככו.
- לחלק 2 חבילות אודון שבושל ונשטף במים קרים ואז חמים לקערות, מעליהן ליצוק מרק.
- מומלץ לפזר מעל פרוסות בצל ירוק, שומשום, ותבלין טוגראשי.