מה יש פה?
- מרק עדשים כתום
- מרק כתום
- סלק בתנור, או מבושל, מרק בורשט
רעיונות נוספים:
מרק קובה סלק
מצרכים:
- 1 בצל גדול, קצוץ
- 1 גזר פרוס
- 2 גבעולי סלרי
- 3-5 סלקים, קלופים וחתוכים לפרוסות דקות
- 2 כפות סוכר
- קורט מלח
- 1 רסק עגבניות
- 2 ליטר מים
- 1/2 כוס מיץ לימון
- גרידת לימון
הוראות הכנה:
- לאדות בצל בסיר גדול עם שמן 3 דקות (אין צורך להגיע להזהבה).
- להוסיף גזר וסלרי, סלק, שיעטפו בשמן.
- להוסיף תבלינים ורסק ומערבבים.
- מוסיפים מים ומביאים לרתיחה. מבשלים 30 דקות, ואז מוסיפים את מיץ הלימון וגרידת הלימון. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
- לבשל בזמן הכנת הקובות. להביא לרתיחה, ולהכניס את הקובות לסיר, לבשל לפחות 45ד.
מתכון קובה מקליל
למילוי בשר:
- 500 גרם בשר טחון
- 1 בצל גדול קצוץ דק דק (מעורבב עם כפית מלח + כפית סוכר)
- חופן פטרוזיליה קצוצה דק
- 2 ביצים
- חצי כוס סולת
- כפית תבלין ראס אל חנות / בהרט
- פלפל שחור
לציפוי:
- 2 ביצים + קורט מלח
- 2 כוסות סולת חיטה
הוראות הכנה:
- מכינים את תערובת הבשר למילוי: מערבבים בקערה את הבצל הקצוץ עם המלח והסוכר. סוחטים היטב עם הידיים עד שהבצל ייכבש מעט.
- מוסיפים את הבשר ואת שאר המרכיבים ולשים לקבלת תערובת אחידה. יוצרים קציצות אחידות.
- לציפוי: טורפים היטב בקערה את הביצים עם מלח. המלח שובר את המרקם של הביצים והופך אותם לנוזליות (לא להוסיף מים!), וגם מנטרל את הריח.
- שמים את הסולת בקערה. טובלים כל קציצה בביצה, בסולת ואז שוב בביצה ושוב בסולת (שתי טבילות בסך הכל).
- זורקים את הקובות לתוך מרק רותח! (אין צורך לקרר או להקפיא קודם), מנמיכים להבה ומבשלים 45-60 ד.
קרפצ'יו סלק
מצרכים:
- 2 סלקים
- שמן זית, חומץ בלסמי
- בצל ירוק
הוראות הכנה:
- לקטום קצוות סלק ולקלף כמו גזר, לעטוף בנייר כסף ולהכניס לתנור/טוסטר אובן לשעה על 200 מעלות.
- לפרוס דק דק, ולצלחת במניפה. לזלף מעל שמן זית, חומץ בלסמי.
- לקשט בעירית/בצל ירוק קצוץ.
מנות מבוססות אורז
- מג'דרה של אורז ועדשים עם בצל מטוגן
- פלפלים ממולאים באורז (צמחוני או בשרי)
- בולונז על אורז במקום פסטה
אורז עם אטריות
מצרכים:
- 1 כוס אורז פרסי
- חצי כוס אטריות ביצים דקיקות
- 2.5 כוסות מים
- 2 כפיות מלח שטוחות
הוראות הכנה:
- לחמם סיר (קוטר 18) עם 2 – 3 כפות שמן וקצת חמאה כדי שלא יישרף, להוסיף את האטריות ולערבב כל הזמן עד שהאטריות משנות את צבען לזהוב – חום. לשים לב זה קורה מהר אז לא ללכת לשום מקום.
- להוסיף את האורז מים מלח להרתיח לכסות ולהנמיך לאש נמוכה, לבשל כ 15 דקות להשאיר מכוסה 10 דקות נוספות.
"כאילו" סינייה לממהרים
מצרכים:
- בצל קצוץ דק
- חצי קילו בשר בקר טחון
- כוס אורז
- 1/2 כפית ראס אל חנוט
- 1/2 כפית בהרט
- מלח פלפל
- כפית כורכום
- טחינה
הוראות הכנה:
- לחמם שמן במחבת גדולה, לטגן בצל עד שמתרכך ומזהיב, להוסיף בשר ולפורר בלי גושים. לתבל בראס אל חנות, בהרט, מלח פלפל.
- להכין כוס אורז כרגיל, ולהוסיף למים כפית כורכום.
- להגיש עם טחינה
"כאילו" בולונז אסיאתי
מצרכים:
- בצל קצוץ דק
- חצי קילו בשר בקר טחון
- 3 שיני שום כתוש / קוביות שום קפוא
- 4 כפות סויה
- 2 כפות סילאן
- צ'ילי פלקס
- כוס אורז
הוראות הכנה:
- לחמם שמן במחבת גדולה, לטגן בצל עד שמתרכך ומזהיב, להוסיף בשר ולפורר בלי גושים.
- כשהבשר מטוגן, להוסיף שום, סויה, סילאן, צ'ילי פלקס ו1/2 כוס מים, לכסות ולהנמיך אש. לבשל לחצי שעה עד שהבשר רך ונשארו מעט נוזלים במחבת.
- להכין כוס אורז כרגיל.
- להגיש מעל האורז.
לארב "כאילו" בולונז פרשי מלאוס
מצרכים:
- כוס אורז פרסי / יסמין
- 1 בצל אדום
- 4 כפות חומץ אורז
- 4-5 שיני שום כתושות
- 500 ג בקר טחון
- 1 כפית צ'ילי פלקס
- ½ כפית מלח
- ½ כפית פלפל
- 4 בצל ירוק קצוץ
- 2 כפות רוטב אויסטר/דגים
- 4 כפות סויה
- 2 כפות מייפל / דבש / סילאן
- 2 כפות מיץ לימון
- עלי חסה
- 2 מלפפונים חתוכים למקלונים דקיקים (גפרורים)
- ½ כוס עלי נענע קרועים
הוראות הכנה:
- לפרוס את הבצל הסגול לחצי ואז לטבעות דקות, להניח בקערה שטוחה. לחמם במיקרו את חומץ האורז, לשפוך מעל הבצל הסגול ולערבב כל כמה דקות לקבל כבישה מהירה.
- להכין אורז לפי הוראות בישול.
- במחבת עמוקה ורחבה להתחיל לפורר בקר עד שמבושל. להוסיף בצל סגול, בצל ירוק, שום, צ'ילי פלקס, מלח ופלפל, לערבב ולהמשיך לבשל 2 דקות.
- בכוס לערבב רוטב דגים, סויה, מייפל, ומיץ לימון. להוסיף לבשר, לערבב היטב, ולהמשיך לבשל עד שכמעט ואין נוזלים כ5 ד'.
- להגיש בתוך סירות עלי חסה בשר מעל אורז, ומעל הבשר מלפפון ונענע.
טאקו בול - "פוקה" מקסיקני
מצרכים:
- 500 ג בקר טחון
- כוס אורז
- 1 כף אבקת שום, כורכום, פפריקה מתוקה, חריפה, מעושנת
- ½ כפית צ'ילי פלקס
- 1 כפית מלח
- ½ כפית פלפל
- 2 עגבניות פרוסות
- 1 אבוקדו פרוס
- קופסת תירס קטנה
- עלי חסה שטופים וקרועים
- ½ בצל סגול פרוס
- נאצ'וס/ דוריטוס
הוראות הכנה:
- לבשל אורז לפי הוראות.
- במחבת גדולה ועמוקה לטגן בקר ולפורר אותו עד שמשנה צבע. להוסיף אבקת שום, כורכום, פפריקות, צ'ילי, מלח פלפל, ולטגן עוד 2 דק.
- בתוך קערה לסדר אורז, בשר, עגבניה, אבוקדו, תירס, חסה, בצל סגול.
- להגיש עם נאצ'וס.
מנות מבוססות תירס
טאקו בשרי עם טורטיה מקמח תירס
מצרכים:
- 500 ג בקר טחון
- חבילת טורטיות מקח תירס
- 2 כפות רסק עגבניות
- ¼ כוס מים
- 1 כף אבקת שום, כורכום, פפריקה מתוקה, חריפה
- ½ כפית צ'ילי פלקס
- 1 כפית מלח
- ½ כפית פלפל
- 2 עגבניות פרוסות
- 1 אבוקדו פרוס
- עלי חסה שטופים וקרועים
- ½ בצל סגול פרוס
הוראות הכנה:
- לחמם תנור ל200. בתנור לתלות מהגריל את הטורטיות שיהפכו לטאקו קריספי, לאפות 5-7 דק. להוציא ולצנן.
- במחבת גדולה ועמוקה לטגן בקר ולפורר אותו עד שמשנה צבע. להוסיף אבקת שום, כורכום, פפריקות, צ'ילי, מלח פלפל, ולטגן עוד 2 דק.
- להוסיף רסק עגבניות ומים, לערבב ולבשל עד שהנוזל כמעט נעלם.
- בתוך טאקו לערום בשר, להכניס לתנור ל5-7 דק.
- להגיש עם עגבניה, אבוקדו, קרעי חסה, בצל סגול.
מנות מבוססות תפוחי אדמה
- פירה חצי חצי תפוח אדמה ובטטה, עם בצל מטוגן
- תפוח אדמה אפוי
תפוח אדמה מעוך smashed
מצרכים:
- תפוחי אדמה קטנים
- שמן זית
- מלח פלפל אבקת שום
הוראות הכנה:
- לשטוף תפוחי אדמה קטנים, לא לקלף, לשים בסיר ולכסות במים. להביא לרתיחה, להנמיך ולבשל כ-20 ד' עד שמזלג ננעץ בהם בקלות.
- לחמם תנור ל-220, להניח תפוחי אדמה על תבנית שהוברשה בשמן זית. למעוך כל אחד בעזרת תחתית של כוס, להבריש אותם בשמן זית, לתבל במלח פלפל ואבקת שום.
- לאפות בתנור כחצי שעה עד שקריספי מבחוץ ורך מבפנים.
פוטטוס בתנור potato wedges
מצרכים:
- 5-6 תפוחי אדמה גדולים, שטופים ולא קלופים
- 3 כפות שמן
- כף פפריקה מתוקה, מעושנת, או תבלין גריל
- כפית אבקת שום / שום גבישי, מלח, פלפל, כורכום
הוראות הכנה:
- לשטוף תפוחי אדמה, לא לקלף, לחתוך לפלחים, לשים בסיר ולכסות במים. להביא לרתיחה, להנמיך ולבשל כ-20 ד' עד שמזלג ננעץ בהם בקלות.
- לחמם תנור ל-220, בקערה להכין משחה מהשמן והתבלינים, אליה להעביר את תפוחי האדמה שהתרככו ולצפות בתערובת.
- להניח תפוחי אדמה על תבנית שהוברשה בשמן זית. לאפות בתנור כחצי שעה עד שקריספי מבחוץ ורך מבפנים.
- להגיש עם רטבים אהובים.
מנות מבוססות עדשים
ממרח עדשים כתומות - עדשאוושה
מצרכים:
- 1/2 כוס עדשים כתומות
- 1/2 כוס טחינה גולמית
- 1/4 כוס שמן זית
- מיץ מ1/2 לימון סחוט
- 1-2 שיני שום
- 1 כפית שטוחה של מלח
- פפריקה, פלפל שחור
הוראות הכנה:
- לשטוף את העדשים ולסנן, להכניס לסיר ולכסות במים.
- להביא לרתיחה, ולבשל כ-20 דקות על אש בינונית. לסנן.
- לטחון הכל בבלנדר מוט למרקם הרצוי, אם צריך להוסיף מעט מים פושרים. לתבל לפי הטעם.
ממרח עדשים ירוקות- מסבאחה ירוקה
מצרכים:
- 2 כוסות עדשים ירוקות
- 1/4 כוס מים קרים
- 1/4 כוס טחינה גולמית
- מעט שמן זית
- מיץ מ1/2 לימון גדול סחוט
- 1-2 שיני שום
- 1 כפית שטוחה של מלח
הוראות הכנה:
- לשטוף את העדשים ולסנן, להכניס לסיר ולכסות במים.
- להביא לרתיחה, ולבשל כ-20-30 דקות על אש בינונית. לסנן.
- לטחון הכל בבלנדר מוט למרקם הרצוי, אם צריך להוסיף מעט מים פושרים. לתבל לפי הטעם.
סלט עדשים שחורות ובטטה
מצרכים:
- 1 כוס עדשים שחורות
- 2 בטטות חתוכות לקוביות
- שמן זית
- מיץ מ1/2 לימון קטן סחוט
- בצל סגול או ירוק
- כפית חומץ בלסמי
הוראות הכנה:
- לשטוף את העדשים ולסנן, להכניס לסיר ולכסות במים.
- להביא לרתיחה, ולבשל כ-20-30 דקות על אש בינונית. לסנן.
- לבבטות, אופציה ראשונה: לחמם תנור ל-180 מעלות ולאפות את הבטטה כ-30 דקות, עד שהיא מתרככת, לצנן מעט, לקלף ולחתוך לקוביות.
אופציה שנייה: לקלף ולחתוך לקוביות מראש, לסדר על תבנית ולהבריש בשמן זית, לאפות כ-20 ד בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. - לערבב את קוביות הבטטה עם העדשים, לתבל עם הבצל, שמן זית, מיץ הלימון, וכפית חומץ בלסמי.
סלט עדשים ירוקות וסלמון מעושן
מצרכים:
- 1 כוס עדשים ירוקות מבושלות אל דנטה
- 2 כוסות עלי תרד צעירים / רוקט
- חצי בצל סגול פרוס דק-דק
- 100 גרם סלמון מעושן קצוץ
לרוטב:
- כפית חרדל דיז'ון גרגירים
- 2 כפות שמן זית
- כף חומץ בלסמי
הוראות הכנה:
- לשטוף את העדשים ולסנן, להכניס לסיר ולכסות במים.
- להביא לרתיחה, ולבשל כ-20-30 דקות על אש בינונית. לסנן.
- לערבב הכל יחד.