רפלקסולוגיה ודיקור • דיקור קוסמטי • לימור בנרון
  • טיפולים ומחירים +
    • רפלקסולוגיה ודיקור לנשים
    • דיקור קוסמטי
  • המלצות +
    • נשים
    • בהריון
    • דיקור קוסמטי
    • פוריות
  • מי אני
  • החנות
  • בלוג
  • טיפולים ומחירים
  • המלצות
  • מי אני
  • החנות
  • בלוג
רפלקסולוגיה ודיקור • דיקור קוסמטי • לימור בנרון
  • טיפולים ומחירים +
    • רפלקסולוגיה ודיקור לנשים
    • דיקור קוסמטי
  • המלצות +
    • נשים
    • בהריון
    • דיקור קוסמטי
    • פוריות
  • מי אני
  • החנות
  • בלוג
  • טיפולים ומחירים
  • המלצות
  • מי אני
  • החנות
  • בלוג
ראשי ● כתבות ● בתיאבון ולבריאות - תזונה ● הצעות למזון מחזק אלמנט אדמה

הצעות למזון מחזק אלמנט אדמה

15 באפריל 2022

מה יש פה?

  • מרק עדשים כתום
  • מרק כתום
  • סלק בתנור, או מבושל, מרק בורשט

רעיונות נוספים:

מרק קובה סלק

מצרכים:

  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 1 גזר פרוס
  • 2 גבעולי סלרי
  •  3-5 סלקים, קלופים וחתוכים לפרוסות דקות
  • 2 כפות סוכר
  • קורט מלח
  • 1 רסק עגבניות
  • 2 ליטר מים
  • 1/2 כוס מיץ לימון
  • גרידת לימון

הוראות הכנה:

  • לאדות בצל בסיר גדול עם שמן 3 דקות (אין צורך להגיע להזהבה).
  • להוסיף גזר וסלרי, סלק, שיעטפו בשמן.
  • להוסיף תבלינים ורסק ומערבבים.
  • מוסיפים מים ומביאים לרתיחה. מבשלים 30 דקות, ואז מוסיפים את מיץ הלימון וגרידת הלימון. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
  • לבשל בזמן הכנת הקובות. להביא לרתיחה, ולהכניס את הקובות לסיר, לבשל לפחות 45ד.
 מתכון קובה מקליל

למילוי בשר:

  • 500 גרם בשר טחון
  • 1 בצל גדול קצוץ דק דק (מעורבב עם כפית מלח + כפית סוכר)
  • חופן פטרוזיליה קצוצה דק
  • 2 ביצים
  • חצי כוס סולת
  • כפית תבלין ראס אל חנות / בהרט 
  • פלפל שחור

לציפוי:

  • 2 ביצים + קורט מלח
  • 2 כוסות סולת חיטה

הוראות הכנה:

  • מכינים את תערובת הבשר למילוי: מערבבים בקערה את הבצל הקצוץ עם המלח והסוכר. סוחטים היטב עם הידיים עד שהבצל ייכבש מעט.
  • מוסיפים את הבשר ואת שאר המרכיבים ולשים לקבלת תערובת אחידה. יוצרים קציצות אחידות.
  • לציפוי: טורפים היטב בקערה את הביצים עם מלח. המלח שובר את המרקם של הביצים והופך אותם לנוזליות (לא להוסיף מים!), וגם מנטרל את הריח.
  • שמים את הסולת בקערה. טובלים כל קציצה בביצה, בסולת ואז שוב בביצה ושוב בסולת (שתי טבילות בסך הכל).
  • זורקים את הקובות לתוך מרק רותח! (אין צורך לקרר או להקפיא קודם), מנמיכים להבה ומבשלים 45-60 ד.
קובה סלק

קרפצ'יו סלק

מצרכים:

  • 2 סלקים
  • שמן זית, חומץ בלסמי
  • בצל ירוק

הוראות הכנה:

  • לקטום קצוות סלק ולקלף כמו גזר, לעטוף בנייר כסף ולהכניס לתנור/טוסטר אובן לשעה על 200 מעלות.
  • לפרוס דק דק, ולצלחת במניפה. לזלף מעל שמן זית, חומץ בלסמי.
  • לקשט בעירית/בצל ירוק קצוץ.

מנות מבוססות אורז

  • מג'דרה של אורז ועדשים עם בצל מטוגן
  • פלפלים ממולאים באורז (צמחוני או בשרי)
  • בולונז על אורז במקום פסטה

אורז עם אטריות

מצרכים:
  • 1 כוס אורז פרסי
  • חצי כוס אטריות ביצים דקיקות
  • 2.5 כוסות מים
  • 2 כפיות מלח שטוחות

הוראות הכנה:

  • לחמם סיר (קוטר 18) עם 2 – 3 כפות שמן וקצת חמאה כדי שלא יישרף, להוסיף את האטריות ולערבב כל הזמן עד שהאטריות משנות את צבען לזהוב – חום. לשים לב זה קורה מהר אז לא ללכת לשום מקום.
  • להוסיף את האורז מים מלח להרתיח לכסות ולהנמיך לאש נמוכה, לבשל כ 15 דקות להשאיר מכוסה 10 דקות נוספות.

"כאילו" סינייה לממהרים

מצרכים:
  • בצל קצוץ דק
  • חצי קילו בשר בקר טחון
  • כוס אורז
  • 1/2 כפית ראס אל חנוט
  • 1/2 כפית בהרט
  • מלח פלפל
  • כפית כורכום
  • טחינה

הוראות הכנה:

  • לחמם שמן במחבת גדולה, לטגן בצל עד שמתרכך ומזהיב, להוסיף בשר ולפורר בלי גושים. לתבל בראס אל חנות, בהרט, מלח פלפל.
  • להכין כוס אורז כרגיל, ולהוסיף למים כפית כורכום.
  • להגיש עם טחינה

"כאילו" בולונז אסיאתי

מצרכים:
  • בצל קצוץ דק
  • חצי קילו בשר בקר טחון
  • 3 שיני שום כתוש / קוביות שום קפוא
  • 4 כפות סויה
  • 2 כפות סילאן
  • צ'ילי פלקס
  • כוס אורז

הוראות הכנה:

  • לחמם שמן במחבת גדולה, לטגן בצל עד שמתרכך ומזהיב, להוסיף בשר ולפורר בלי גושים.
  • כשהבשר מטוגן, להוסיף שום, סויה, סילאן, צ'ילי פלקס ו1/2 כוס מים, לכסות ולהנמיך אש. לבשל לחצי שעה עד שהבשר רך ונשארו מעט נוזלים במחבת.
  • להכין כוס אורז כרגיל.
  • להגיש מעל האורז.

לארב "כאילו" בולונז פרשי מלאוס

מצרכים:

  • כוס אורז פרסי / יסמין
  • 1 בצל אדום
  • 4 כפות חומץ אורז
  • 4-5 שיני שום כתושות
  • 500 ג בקר טחון
  • 1 כפית צ'ילי פלקס
  • ½ כפית מלח
  • ½ כפית פלפל
  • 4 בצל ירוק קצוץ
  • 2 כפות רוטב אויסטר/דגים
  • 4 כפות סויה
  • 2 כפות מייפל / דבש / סילאן
  • 2 כפות מיץ לימון
  • עלי חסה
  • 2 מלפפונים חתוכים למקלונים דקיקים (גפרורים)
  • ½ כוס עלי נענע קרועים

הוראות הכנה:

  1. לפרוס את הבצל הסגול לחצי ואז לטבעות דקות, להניח בקערה שטוחה. לחמם במיקרו את חומץ האורז, לשפוך מעל הבצל הסגול ולערבב כל כמה דקות לקבל כבישה מהירה.
  2. להכין אורז לפי הוראות בישול.
  3. במחבת עמוקה ורחבה להתחיל לפורר בקר עד שמבושל. להוסיף בצל סגול, בצל ירוק, שום, צ'ילי פלקס, מלח ופלפל, לערבב ולהמשיך לבשל 2 דקות.
  4. בכוס לערבב רוטב דגים, סויה, מייפל, ומיץ לימון. להוסיף לבשר, לערבב היטב, ולהמשיך לבשל עד שכמעט ואין נוזלים כ5 ד'.
  5. להגיש בתוך סירות עלי חסה בשר מעל אורז, ומעל הבשר מלפפון ונענע.

טאקו בול - "פוקה" מקסיקני

מצרכים:

  • 500 ג בקר טחון
  • כוס אורז
  •  1 כף אבקת שום, כורכום, פפריקה מתוקה, חריפה, מעושנת
  • ½ כפית צ'ילי פלקס
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל
  • 2 עגבניות פרוסות
  • 1 אבוקדו פרוס
  • קופסת תירס קטנה
  • עלי חסה שטופים וקרועים
  • ½ בצל סגול פרוס
  • נאצ'וס/ דוריטוס

הוראות הכנה:

    1. לבשל אורז לפי הוראות.
    2. במחבת גדולה ועמוקה לטגן בקר ולפורר אותו עד שמשנה צבע. להוסיף אבקת שום, כורכום, פפריקות, צ'ילי, מלח פלפל, ולטגן עוד 2 דק.
    3. בתוך קערה לסדר אורז, בשר, עגבניה, אבוקדו, תירס, חסה, בצל סגול.
    4. להגיש עם נאצ'וס.

מנות מבוססות תירס

  • מרק תירס סיני

טאקו בשרי עם טורטיה מקמח תירס

מצרכים:

  • 500 ג בקר טחון
  • חבילת טורטיות מקח תירס
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • ¼ כוס מים
  • 1 כף אבקת שום, כורכום, פפריקה מתוקה, חריפה
  • ½ כפית צ'ילי פלקס
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל
  • 2 עגבניות פרוסות
  • 1 אבוקדו פרוס
  • עלי חסה שטופים וקרועים
  • ½ בצל סגול פרוס

הוראות הכנה:

    1. לחמם תנור ל200. בתנור לתלות מהגריל את הטורטיות שיהפכו לטאקו קריספי, לאפות 5-7 דק. להוציא ולצנן.
    2. במחבת גדולה ועמוקה לטגן בקר ולפורר אותו עד שמשנה צבע. להוסיף אבקת שום, כורכום, פפריקות, צ'ילי, מלח פלפל, ולטגן עוד 2 דק.
    3. להוסיף רסק עגבניות ומים, לערבב ולבשל עד שהנוזל כמעט נעלם.
    4. בתוך טאקו לערום בשר, להכניס לתנור ל5-7 דק.
    5. להגיש עם עגבניה, אבוקדו, קרעי חסה, בצל סגול.

מנות מבוססות תפוחי אדמה

  • פירה חצי חצי תפוח אדמה ובטטה, עם בצל מטוגן
  • תפוח אדמה אפוי

תפוח אדמה מעוך smashed

מצרכים:
  • תפוחי אדמה קטנים
  • שמן זית
  • מלח פלפל אבקת שום

הוראות הכנה:

  • לשטוף תפוחי אדמה קטנים, לא לקלף, לשים בסיר ולכסות במים. להביא לרתיחה, להנמיך ולבשל כ-20 ד' עד שמזלג ננעץ בהם בקלות.
  • לחמם תנור ל-220, להניח תפוחי אדמה על תבנית שהוברשה בשמן זית. למעוך כל אחד בעזרת תחתית של כוס, להבריש אותם בשמן זית, לתבל במלח פלפל ואבקת שום.
  • לאפות בתנור כחצי שעה עד שקריספי מבחוץ ורך מבפנים.

פוטטוס בתנור potato wedges

מצרכים:
  • 5-6 תפוחי אדמה גדולים, שטופים ולא קלופים
  • 3 כפות שמן
  • כף פפריקה מתוקה, מעושנת, או תבלין גריל
  • כפית אבקת שום / שום גבישי, מלח, פלפל, כורכום

הוראות הכנה:

  • לשטוף תפוחי אדמה, לא לקלף, לחתוך לפלחים, לשים בסיר ולכסות במים. להביא לרתיחה, להנמיך ולבשל כ-20 ד' עד שמזלג ננעץ בהם בקלות.
  • לחמם תנור ל-220, בקערה להכין משחה מהשמן והתבלינים, אליה להעביר את תפוחי האדמה שהתרככו ולצפות בתערובת.
  • להניח תפוחי אדמה על תבנית שהוברשה בשמן זית. לאפות בתנור כחצי שעה עד שקריספי מבחוץ ורך מבפנים.
  • להגיש עם רטבים אהובים.

מנות מבוססות עדשים

ממרח עדשים כתומות - עדשאוושה

מצרכים:

  • 1/2 כוס עדשים כתומות
  • 1/2 כוס טחינה גולמית
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מיץ מ1/2 לימון סחוט
  • 1-2 שיני שום
  • 1 כפית שטוחה של מלח
  • פפריקה, פלפל שחור

הוראות הכנה:

  • לשטוף את העדשים ולסנן, להכניס לסיר ולכסות במים.
  • להביא לרתיחה, ולבשל כ-20 דקות על אש בינונית. לסנן.
  • לטחון הכל בבלנדר מוט למרקם הרצוי, אם צריך להוסיף מעט מים פושרים. לתבל לפי הטעם.
ממרח עדשים

ממרח עדשים ירוקות- מסבאחה ירוקה

מצרכים:

  • 2 כוסות עדשים ירוקות
  • 1/4 כוס מים קרים
  • 1/4 כוס טחינה גולמית
  • מעט שמן זית
  • מיץ מ1/2 לימון גדול סחוט
  • 1-2 שיני שום
  • 1 כפית שטוחה של מלח

הוראות הכנה:

  • לשטוף את העדשים ולסנן, להכניס לסיר ולכסות במים.
  • להביא לרתיחה, ולבשל כ-20-30 דקות על אש בינונית. לסנן.
  • לטחון הכל בבלנדר מוט למרקם הרצוי, אם צריך להוסיף מעט מים פושרים. לתבל לפי הטעם.
עדשים ירוקות

סלט עדשים שחורות ובטטה

מצרכים:

  • 1 כוס עדשים שחורות
  • 2 בטטות חתוכות לקוביות
  • שמן זית
  • מיץ מ1/2 לימון קטן סחוט
  • בצל סגול או ירוק
  • כפית חומץ בלסמי

הוראות הכנה:

  • לשטוף את העדשים ולסנן, להכניס לסיר ולכסות במים.
  • להביא לרתיחה, ולבשל כ-20-30 דקות על אש בינונית. לסנן.
  • לבבטות, אופציה ראשונה: לחמם תנור ל-180 מעלות ולאפות את הבטטה כ-30 דקות, עד שהיא מתרככת, לצנן מעט, לקלף ולחתוך לקוביות.
    אופציה שנייה: לקלף ולחתוך לקוביות מראש, לסדר על תבנית ולהבריש בשמן זית, לאפות כ-20 ד בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
  • לערבב את קוביות הבטטה עם העדשים, לתבל עם הבצל, שמן זית, מיץ הלימון, וכפית חומץ בלסמי.
עדשים שחורות

סלט עדשים ירוקות וסלמון מעושן

מצרכים:

  • 1 כוס עדשים ירוקות מבושלות אל דנטה
  • 2 כוסות עלי תרד צעירים / רוקט
  • חצי בצל סגול פרוס דק-דק
  • 100 גרם סלמון מעושן קצוץ

לרוטב:

  • כפית חרדל דיז'ון גרגירים
  • 2 כפות שמן זית
  • כף חומץ בלסמי

הוראות הכנה:

  • לשטוף את העדשים ולסנן, להכניס לסיר ולכסות במים.
  • להביא לרתיחה, ולבשל כ-20-30 דקות על אש בינונית. לסנן.
  • לערבב הכל יחד.
« פוסט קודם
פוסט הבא »
איפה הקליניקה?
כל הזכויות שמורות ללימור בנרון
המידע באתר הוא דיעה אישית שלי בלבד. אין לראות את הכתוב כהמלצה רפואית, והוא אינו במקום הכשרה מקצועית.
whatsapp
waze
גלילה לראש העמוד