הכמות הזו מתאימה ל-2 תבניות אינגליש קייק.
מצרכים:
- 4 תפוחי עץ ירוקים חתוכים לקוביות
- 2 כפות אבקת קינמון
- 1 כוס סוכר + 5 כפות סוכר
- 3 ביצים
- 3/4 כוס שמן חמניות/ קנולה
- כפית גרידת לימון
- כפית תמצית וניל
- קורט מלח
- כוס קמח לבן
- כוס קמח מלא
- שקית אבקת אפייה
אופן ההכנה:
- לחמם תנור ל180 מעלות
- לערבב את קוביות התפוחים בקערה אחת עם 5 כפות סוכר וכף קינמון.
- בקערה נפרדת גדולה להקציף את הביצים עם הסוכר לכמה דקות עד התפחה, ואז להוסיף את השמן, גרידת הלימון והוניל ולערבב עד לבלילה איחדה.
- להוסיף את הקמחים המנופים, מלח, אבקת האפייה וכף קינמון ולערבב.
- להוסיף את התפוחים לבלילה.
- לצקת את הבלילה לתוך תבנית משומנת.
- לאפות כ-45-50 דקות, עד שקיסם בדיקה שננעץ באמצע העוגה יוצא יבש.
בתאבון!
נ.ב. שורדת הקפאה