איך אפשר לשלב יותר עלים ירוקים ביום יום? הנה כמה דרכים פשוטות:
- סלט עם חסה / רוקט/ עליי בייבי / ארוגולה / קייל / תרד עם שמן זית ולימון
- בסלט ו / או בחביתה להוסיף עירית / פטרוזיליה
- בתבשיל לתבל עם פטרוזיליה/ שמיר / כוסברה
- במוקפץ לשלב ברוקולי / קייל / באק צ'וי
- במרק או סלט להוסיף סלרי
- על פרוסת לחם מלא למרוח פסטו, בפסטה
- תה ירוק, או מים חמים עם לימונית / לואיזה / מרווה / נענע ועוד עשבים
- סלט טאבולה
שיייק
כמה המלצות לגבי שייקים:
- כדאי שייק לא קר מדי (כדי לשמור על אלמנט האדמה תשתמשי במים קרים בלי קרח, בטח אם יש קפואים שנכנסים לשייק), על בסיס מים ולא חלב, עם משהו ירוק – ובאביב-קיץ בלבד.
- פירות גורמים לתסיסה בקיבה, שמעכבת את העיכול של שאר המזון שנמצא בה, אז אם תשתמשי לשייק בחלב או יוגורט התסיסה תגבר. אגב, קראתי פעם שאם משתמשים בשייק בבננה ובמיץ תפוזים כבסיס שזה מקטין את רמת הויטמין סי שנספג.
- תנסי לשים משהו ירוק (תפוח ירוק שלם או אגרוף עלים לפי טעם אישי כגון תרד / קייל / חסה) ואז להוציא מהפריזר (אפשר וכדאי להקפיא פירות בעונה לשימוש בהמשך) משהו להמתיק (חצי בננה / תותים / ענבים / מלון / אבטיח / נקטרינה / תמר / מנגו / אננס / צימוקים / משמש מיובש). גם מעט גוג'י ברי, פירות יער או פטל לנוגדי החמצון (אבל מעט כי הם נותנים חמיצות בטעם).
- אפשר להוסיף מעט שומן בריא לספיגת הויטמינים כמו אגוזי מלך / שקדים / פקאן או אבוקדו.
- כדאי לשתות סמוך לזמן ההכנה לפני שהויטמנים הולכים לאיבוד.
- אם את רוצה שייק יותר סמיך ומשביע – להוסיף קצת שיבולת שועל, ואפשר גם זרעי צ'יה.
- לפני שאת ממתיקה – תטעמי קודם ואם את צריכה תנסי להוסיף מעט דבש, סילאן, או קקאו אמיתי ולתת עוד סיבוב בבלנדר.
סלט קיסר לעצלנים
מצרכים:
- ראש אחד של לבבות חסה
- גבינת פרמז'ן מגורדת דק
- קרוטונים
לרוטב:
- 5 כפות שמן זית
- מיץ מלימון קטן
- 2 קוביות שום קפוא שהופשר
- כפית חרדל דיז'ון גדושה
- 3 כפות מיונז
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
הוראות הכנה:
- לערבב בצנצנת את מרכיבי הרוטב.
- לשטוף את עלי החסה ולקרוע לגודל ביס כיפי, ולשים בקערה.
- מתוך צנצנת הרוטב (שתספיק ליותר מסלט אחד, תשמרי במקרר) תוציאי 3 כפות ותערבבי עם החסה.
- לפזר קרוטונים ועוד פרמז'ן לפי הטעם.
- בתאבון!
מרק קובה חמוסטה
מצרכים:
- 3 בצל קצוץ דק
- 2 צרור עלי מנגולד קצוץ דק (כולו)
- צרור גבעולי סלרי קצוצים דק, וחופן עלי סלרי
- 4 גבעולי בצל ירוק/ עירית/שום קצוץ דק לפחות
- 6 שיני שום קלוף וקצוץ דק
- 2-4 קישואים חתוכים לקוביות קטנות
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור טחון טרי
- 1כפית כורכום
- 1 כפית חוויאג' למרק / בהרט
- 1/2 כוס מיץ לימון סחוט טרי
- גרידת לימון
הוראות הכנה:
- לחמם שמן בסיר גדול, להוסיף בצל ולטגן להזהבה. להוסיף את יתר הירקות (מלבד קישוא) ולטגן 5 דקות.
- להוסיף 2.5-3 ליטר מים (או ציר עוף) ולהביא לרתיחה, להוסיף את הקישוא.
להנמיך את הלהבה ולבשל כ-30 דקות (בזמן הזה להכין את הקובות). - מוסיפים מיץ לימון, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. להביא לרתיחה, ולהכניס את הקובות לסיר, לבשל לפחות 45 ד'.
מתכון קובה מקליל
למילוי בשר:
- 500 גרם בשר טחון
- 1 בצל גדול קצוץ דק דק (מעורבב עם כפית מלח + כפית סוכר)
- חופן פטרוזיליה קצוצה דק
- 2 ביצים
- חצי כוס סולת
- כפית תבלין ראס אל חנות / בהרט
- פלפל שחור
לציפוי:
- 2 ביצים + קורט מלח
- 2 כוסות סולת חיטה
הוראות הכנה:
- מכינים את תערובת הבשר למילוי: מערבבים בקערה את הבצל הקצוץ עם המלח והסוכר. סוחטים היטב עם הידיים עד שהבצל ייכבש מעט.
- מוסיפים את הבשר ואת שאר המרכיבים ולשים לקבלת תערובת אחידה. יוצרים קציצות אחידות.
- לציפוי: טורפים היטב בקערה את הביצים עם מלח. המלח שובר את המרקם של הביצים והופך אותם לנוזליות (לא להוסיף מים!), וגם מנטרל את הריח.
- שמים את הסולת בקערה. טובלים כל קציצה בביצה, בסולת ואז שוב בביצה ושוב בסולת (שתי טבילות בסך הכל).
- זורקים את הקובות לתוך מרק רותח! (אין צורך לקרר או להקפיא קודם), מנמיכים להבה ומבשלים 45-60 ד.
- בתאבון!