איך אפשר לשלב יותר עלים ירוקים ביום יום? הנה כמה דרכים פשוטות:
- סלט עם חסה / רוקט/ עליי בייבי / ארוגולה / קייל שמן זית ולימון
- בסלט ו / או בחביתה להוסיף בצל ירוק / פטרוזיליה
- בתבשיל לתבל עם פטרוזיליה/שמיר/כוסברה
- במוקפץ לשלב ברוקולי / סלרי
- על פרוסת לחם מלא למרוח פסטו
- תה ירוק, או מים חמים עם לימונית / לואיזה / מרווה / נענע ועוד עשבים
- שייק על בסיס מים
פירות גורמים לתסיסה בקיבה, שמעכבת את העיכול של שאר המזון שנמצא בה, אז אם תשתמשי לשייק בחלב או יוגורט התסיסה תגבר. אגב, קראתי פעם שאם משתמשים בבננה בשייק ובמיץ תפוזים כבסיס שזה מקטין את רמת הויטמין סי שנספג.
אני מנסה לשים משהו ירוק (תפוח ירוק שלם או אגרוף עלים לפי טעם אישי כגון תרד / קייל / חסה)
ואז מוציאה מהפריזר (אני מקפיאה פירות בעונה לשימוש בהמשך)
משהו להמתיק (חצי בננה / תותים / ענבים / מלון / אבטיח / נקטרינה / תמר / מנגו / אננס / צימוקים / משמש מיובש)
ומעט גוג'י ברי, פירות יער או פטל לנוגדי החמצון (אבל מעט כי הם נותנים חמיצות בטעם).
אפשר להוסיף מעט שומן בריא לספיגת הויטמינים כמו אגוזי מלך / שקדים / פקאן או אבוקדו,
וכדאי לשתות סמוך לזמן ההכנה לפני שהויטמנים הולכים לאיבוד.
אם את רוצה שייק יותר סמיך ומשביע – להוסיף קצת שיבולת שועל, ואפשר גם זרעי צ'יה.
אני אישית לא ממתיקה – תטעמי קודם ואם את צריכה תנסי להוסיף מעט דבש, סילאן, או קקאו אמיתי ולתת עוד סיבוב בבלנדר.