רפלקסולוגיה ודיקור • דיקור קוסמטי • לימור בנרון
  • טיפולים ומחירים +
    • רפלקסולוגיה ודיקור לנשים
    • דיקור קוסמטי
  • המלצות +
    • נשים
    • בהריון
    • דיקור קוסמטי
    • פוריות
  • מי אני
  • החנות
  • בלוג
  • טיפולים ומחירים
  • המלצות
  • מי אני
  • החנות
  • בלוג
רפלקסולוגיה ודיקור • דיקור קוסמטי • לימור בנרון
  • טיפולים ומחירים +
    • רפלקסולוגיה ודיקור לנשים
    • דיקור קוסמטי
  • המלצות +
    • נשים
    • בהריון
    • דיקור קוסמטי
    • פוריות
  • מי אני
  • החנות
  • בלוג
  • טיפולים ומחירים
  • המלצות
  • מי אני
  • החנות
  • בלוג
ראשי ● כתבות ● בתיאבון ולבריאות - תזונה ● רעיונות למנות מאזנות אלמנט עץ

רעיונות למנות מאזנות אלמנט עץ

17 ביוני 2020
ירוקים ושייק

איך אפשר לשלב יותר עלים ירוקים ביום יום? הנה כמה דרכים פשוטות:

  • סלט עם חסה / רוקט/ עליי בייבי / ארוגולה / קייל / תרד עם שמן זית ולימון
  • בסלט ו / או בחביתה להוסיף עירית / פטרוזיליה
  • בתבשיל לתבל עם פטרוזיליה/ שמיר / כוסברה
  • במוקפץ לשלב ברוקולי / קייל / באק צ'וי
  • במרק או סלט להוסיף סלרי 
  • על פרוסת לחם מלא למרוח פסטו
  • תה ירוק, או מים חמים עם לימונית / לואיזה / מרווה / נענע ועוד עשבים
  • סלט טאבולה

מה יש פה?

שייק

כמה המלצות לגבי שייקים:

  • כדאי שייק לא קר מדי (כדי לשמור על אלמנט האדמה תשתמשי במים קרים בלי קרח, בטח אם יש קפואים שנכנסים לשייק), על בסיס מים ולא חלב, עם משהו ירוק – ובאביב-קיץ בלבד.
  • תנסי לשים משהו ירוק (תפוח ירוק שלם או אגרוף עלים לפי טעם אישי כגון תרד / קייל / חסה) ואז להוציא מהפריזר (אפשר וכדאי להקפיא פירות בעונה לשימוש בהמשך) משהו להמתיק (אגסים/ אפרסקים/ אוכמניות/  תותים / ענבים / מלון / אבטיח / נקטרינה / תמר / מנגו / אננס / צימוקים / משמש מיובש). גם מעט גוג'י ברי,  פירות יער או פטל לנוגדי החמצון (אבל מעט כי הם נותנים חמיצות בטעם).
  • בבננה יש אנזים שמפרק את נוגדי החימצון שבפירות אחרים ובקקאו, אפשר לשלב אותה עם תמר, מנגו.
  • פירות גורמים לתסיסה בקיבה, שמעכבת את העיכול של שאר המזון שנמצא בה, אז אם תשתמשי לשייק בחלב או יוגורט התסיסה תגבר. גם לא כדאי על בסיס מיץ תפוזים.
  • אפשר להוסיף מעט שומן בריא לספיגת הויטמינים כמו אגוזי מלך / שקדים / פקאן או אבוקדו.
  • כדאי לשתות סמוך לזמן ההכנה לפני שהויטמנים הולכים לאיבוד.
  • אם את רוצה שייק יותר סמיך ומשביע – להוסיף קצת שיבולת שועל, ואפשר גם זרעי צ'יה.
  • לפני שאת ממתיקה – תטעמי קודם ואם את צריכה תנסי להוסיף מעט דבש, סילאן, או קקאו אמיתי ולתת עוד סיבוב בבלנדר.

סלט קיסר לעצלנים

מצרכים:

  • ראש אחד של לבבות חסה
  • גבינת פרמז'ן מגורדת דק
  • קרוטונים

לרוטב:

  • 5 כפות שמן זית
  • מיץ מלימון קטן
  • 2 קוביות שום קפוא שהופשר
  • כפית חרדל דיז'ון גדושה
  • 3 כפות מיונז
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור

הוראות הכנה:

  • לערבב בצנצנת את מרכיבי הרוטב.
  • לשטוף את עלי החסה ולקרוע לגודל ביס כיפי, ולשים בקערה.
  • מתוך צנצנת הרוטב (שתספיק ליותר מסלט אחד, תשמרי במקרר) תוציאי 3 כפות ותערבבי עם החסה.
  • לפזר קרוטונים ועוד פרמז'ן לפי הטעם.
  • בתאבון!
 
סלט קיסר

פסטה פסטו

לרוטב

  • 5 כפות ממרח פסטו
  • קוביית שום קפוא
  • 3 כפות שמן זית
  • 4-5 כפות שמנת לבישול 9%
  • 2 כפות מי בישול הפסטה

להגשה

  • עגבניות שרי
  • פרמז'ן מגוררת

הכנת פסטה ברוטב פסטו

  1. לבשל את חצי חבילת פסטה בסיר גדול עם מים רותחים ומלח לפי הוראות היצרן. להעביר למסננת – לא לשטוף את הפסטה כדי לשמור על העמילן שלה.
  2. בזמן שהפסטה מתבשלת להכין את הרוטב – הרוטב תמיד מחכה לפסטה ולא ההפך! לחמם סיר גדול (עם מספיק מקום גם לפסטה) כ2 דק עם שמן זית וקוביית שום קפוא על להבה בינונית. להוסיף פסטו , ואז שמנת, ומי בישול פסטה, ולהביא לרתיחה. לבשל 3-4 דק.
  3. לאחד את הרוטב עם הפסטה המסוננת: להוסיף את הפסטה לסיר, להגביר להבה ונערבב היטב את הפסטה עם רוטב הפסטו המוכן, כך שהרוטב מצפה היטב את כל הפסטה.
  4. הכי כדאי להגיש עם: עגבניות שרי חצויות וגבינת פרמז'ן מגוררת. בתיאבון!
פסטה פסטו

מרק קובה חמוסטה

מצרכים:

  • 3 בצל קצוץ דק
  • 2 צרור עלי מנגולד קצוץ דק (כולו)
  • צרור גבעולי סלרי קצוצים דק, וחופן עלי סלרי
  • 4 גבעולי בצל ירוק/ עירית/שום קצוץ דק לפחות
  • 6 שיני שום קלוף וקצוץ דק
  • 2-4 קישואים חתוכים לקוביות קטנות
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור טחון טרי
  •  1כפית כורכום
  • 1  כפית חוויאג' למרק / בהרט
  • 1/2 כוס מיץ לימון סחוט טרי
  • גרידת לימון

הוראות הכנה:

  • לחמם שמן בסיר גדול, להוסיף בצל ולטגן להזהבה. להוסיף את יתר הירקות (מלבד קישוא) ולטגן 5 דקות.
  • להוסיף 2.5-3 ליטר מים (או ציר עוף) ולהביא לרתיחה, להוסיף את הקישוא.
    להנמיך את הלהבה ולבשל כ-30 דקות (בזמן הזה להכין את הקובות).
  • מוסיפים מיץ לימון, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. להביא לרתיחה, ולהכניס את הקובות לסיר, לבשל לפחות 45 ד'.
מתכון קובה מקליל

למילוי בשר:

  • 500 גרם בשר טחון
  • 1 בצל גדול קצוץ דק דק (מעורבב עם כפית מלח + כפית סוכר)
  • חופן פטרוזיליה קצוצה דק
  • 2 ביצים
  • חצי כוס סולת
  • כפית תבלין ראס אל חנות / בהרט 
  • פלפל שחור

לציפוי:

  • 2 ביצים + קורט מלח
  • 2 כוסות סולת חיטה

הוראות הכנה:

  • מכינים את תערובת הבשר למילוי: מערבבים בקערה את הבצל הקצוץ עם המלח והסוכר. סוחטים היטב עם הידיים עד שהבצל ייכבש מעט.
  • מוסיפים את הבשר ואת שאר המרכיבים ולשים לקבלת תערובת אחידה. יוצרים קציצות אחידות.
  • לציפוי: טורפים היטב בקערה את הביצים עם מלח. המלח שובר את המרקם של הביצים והופך אותם לנוזליות (לא להוסיף מים!), וגם מנטרל את הריח.
  • שמים את הסולת בקערה. טובלים כל קציצה בביצה, בסולת ואז שוב בביצה ושוב בסולת (שתי טבילות בסך הכל).
  • זורקים את הקובות לתוך מרק רותח! (אין צורך לקרר או להקפיא קודם), מנמיכים להבה ומבשלים 45-60 ד.
  • בתאבון!
« פוסט קודם
פוסט הבא »
איפה הקליניקה?
כל הזכויות שמורות ללימור בנרון
המידע באתר הוא דיעה אישית שלי בלבד. אין לראות את הכתוב כהמלצה רפואית, והוא אינו במקום הכשרה מקצועית.
whatsapp
waze
גלילה לראש העמוד