
איך אפשר לשלב יותר עלים ירוקים ביום יום? הנה כמה דרכים פשוטות:
- סלט עם חסה / רוקט/ עליי בייבי / ארוגולה / קייל / תרד עם שמן זית ולימון
- בסלט ו / או בחביתה להוסיף עירית / פטרוזיליה
- בתבשיל לתבל עם פטרוזיליה/ שמיר / כוסברה
- במוקפץ לשלב ברוקולי / קייל / באק צ'וי
- במרק או סלט להוסיף סלרי
- על פרוסת לחם מלא למרוח פסטו
- תה ירוק, או מים חמים עם לימונית / לואיזה / מרווה / נענע ועוד עשבים
- סלט טאבולה
מה יש פה?
שייק
כמה המלצות לגבי שייקים:
- כדאי שייק לא קר מדי (כדי לשמור על אלמנט האדמה תשתמשי במים קרים בלי קרח, בטח אם יש קפואים שנכנסים לשייק), על בסיס מים ולא חלב, עם משהו ירוק – ובאביב-קיץ בלבד.
- תנסי לשים משהו ירוק (תפוח ירוק שלם או אגרוף עלים לפי טעם אישי כגון תרד / קייל / חסה) ואז להוציא מהפריזר (אפשר וכדאי להקפיא פירות בעונה לשימוש בהמשך) משהו להמתיק (אגסים/ אפרסקים/ אוכמניות/ תותים / ענבים / מלון / אבטיח / נקטרינה / תמר / מנגו / אננס / צימוקים / משמש מיובש). גם מעט גוג'י ברי, פירות יער או פטל לנוגדי החמצון (אבל מעט כי הם נותנים חמיצות בטעם).
- בבננה יש אנזים שמפרק את נוגדי החימצון שבפירות אחרים ובקקאו, אפשר לשלב אותה עם תמר, מנגו.
- פירות גורמים לתסיסה בקיבה, שמעכבת את העיכול של שאר המזון שנמצא בה, אז אם תשתמשי לשייק בחלב או יוגורט התסיסה תגבר. גם לא כדאי על בסיס מיץ תפוזים.
- אפשר להוסיף מעט שומן בריא לספיגת הויטמינים כמו אגוזי מלך / שקדים / פקאן או אבוקדו.
- כדאי לשתות סמוך לזמן ההכנה לפני שהויטמנים הולכים לאיבוד.
- אם את רוצה שייק יותר סמיך ומשביע – להוסיף קצת שיבולת שועל, ואפשר גם זרעי צ'יה.
- לפני שאת ממתיקה – תטעמי קודם ואם את צריכה תנסי להוסיף מעט דבש, סילאן, או קקאו אמיתי ולתת עוד סיבוב בבלנדר.
סלט קיסר לעצלנים
מצרכים:
- ראש אחד של לבבות חסה
- גבינת פרמז'ן מגורדת דק
- קרוטונים
לרוטב:
- 5 כפות שמן זית
- מיץ מלימון קטן
- 2 קוביות שום קפוא שהופשר
- כפית חרדל דיז'ון גדושה
- 3 כפות מיונז
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
הוראות הכנה:
- לערבב בצנצנת את מרכיבי הרוטב.
- לשטוף את עלי החסה ולקרוע לגודל ביס כיפי, ולשים בקערה.
- מתוך צנצנת הרוטב (שתספיק ליותר מסלט אחד, תשמרי במקרר) תוציאי 3 כפות ותערבבי עם החסה.
- לפזר קרוטונים ועוד פרמז'ן לפי הטעם.
- בתאבון!

פסטה פסטו
לרוטב
- 5 כפות ממרח פסטו
- קוביית שום קפוא
- 3 כפות שמן זית
- 4-5 כפות שמנת לבישול 9%
- 2 כפות מי בישול הפסטה
להגשה
- עגבניות שרי
- פרמז'ן מגוררת
הכנת פסטה ברוטב פסטו
- לבשל את חצי חבילת פסטה בסיר גדול עם מים רותחים ומלח לפי הוראות היצרן. להעביר למסננת – לא לשטוף את הפסטה כדי לשמור על העמילן שלה.
- בזמן שהפסטה מתבשלת להכין את הרוטב – הרוטב תמיד מחכה לפסטה ולא ההפך! לחמם סיר גדול (עם מספיק מקום גם לפסטה) כ2 דק עם שמן זית וקוביית שום קפוא על להבה בינונית. להוסיף פסטו , ואז שמנת, ומי בישול פסטה, ולהביא לרתיחה. לבשל 3-4 דק.
- לאחד את הרוטב עם הפסטה המסוננת: להוסיף את הפסטה לסיר, להגביר להבה ונערבב היטב את הפסטה עם רוטב הפסטו המוכן, כך שהרוטב מצפה היטב את כל הפסטה.
- הכי כדאי להגיש עם: עגבניות שרי חצויות וגבינת פרמז'ן מגוררת. בתיאבון!

מרק קובה חמוסטה
מצרכים:
- 3 בצל קצוץ דק
- 2 צרור עלי מנגולד קצוץ דק (כולו)
- צרור גבעולי סלרי קצוצים דק, וחופן עלי סלרי
- 4 גבעולי בצל ירוק/ עירית/שום קצוץ דק לפחות
- 6 שיני שום קלוף וקצוץ דק
- 2-4 קישואים חתוכים לקוביות קטנות
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור טחון טרי
- 1כפית כורכום
- 1 כפית חוויאג' למרק / בהרט
- 1/2 כוס מיץ לימון סחוט טרי
- גרידת לימון
הוראות הכנה:
- לחמם שמן בסיר גדול, להוסיף בצל ולטגן להזהבה. להוסיף את יתר הירקות (מלבד קישוא) ולטגן 5 דקות.
- להוסיף 2.5-3 ליטר מים (או ציר עוף) ולהביא לרתיחה, להוסיף את הקישוא.
להנמיך את הלהבה ולבשל כ-30 דקות (בזמן הזה להכין את הקובות). - מוסיפים מיץ לימון, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. להביא לרתיחה, ולהכניס את הקובות לסיר, לבשל לפחות 45 ד'.
מתכון קובה מקליל
למילוי בשר:
- 500 גרם בשר טחון
- 1 בצל גדול קצוץ דק דק (מעורבב עם כפית מלח + כפית סוכר)
- חופן פטרוזיליה קצוצה דק
- 2 ביצים
- חצי כוס סולת
- כפית תבלין ראס אל חנות / בהרט
- פלפל שחור
לציפוי:
- 2 ביצים + קורט מלח
- 2 כוסות סולת חיטה
הוראות הכנה:
- מכינים את תערובת הבשר למילוי: מערבבים בקערה את הבצל הקצוץ עם המלח והסוכר. סוחטים היטב עם הידיים עד שהבצל ייכבש מעט.
- מוסיפים את הבשר ואת שאר המרכיבים ולשים לקבלת תערובת אחידה. יוצרים קציצות אחידות.
- לציפוי: טורפים היטב בקערה את הביצים עם מלח. המלח שובר את המרקם של הביצים והופך אותם לנוזליות (לא להוסיף מים!), וגם מנטרל את הריח.
- שמים את הסולת בקערה. טובלים כל קציצה בביצה, בסולת ואז שוב בביצה ושוב בסולת (שתי טבילות בסך הכל).
- זורקים את הקובות לתוך מרק רותח! (אין צורך לקרר או להקפיא קודם), מנמיכים להבה ומבשלים 45-60 ד.
- בתאבון!