פירות הדר מגיעים אלינו בדיוק בזמן, בחורף, כדי לספק עוד דרך לחסן ולחזק את הגוף.
ההדרים מכילים חומצה פולית, ואת האנטי-אוקסידנטים החשובים ויטמין E ו- C,
ויטמין A (החיוני לראיה תקינה ולמלחמה בהזדקנות) בעיקר בפירות הדר כתומים,
אשלגן (מינרל חיוני המווסת את לחץ הדם וחיוני לתפקוד השרירים),
סידן (החיוני לבניית עצמות ושיניים).
הציפה וקרומי התא (בייחוד הקליפה הלבנה) מכילים סיבים
שחשובים לעיכול ולמניעת סרטן המעי הגס,
וגם חומרים נוספים שעוזרים במניעת מחלות לב וסוגי סרטן שונים.
סיבים מסיסים: נמצאים בעיקר בעטיף הפלחים והציפה הלבנה
העוטפת את הפרי מתחת לקליפה,
מעניקים תחושת שובע, ומקטינים ספיגת כולסטרול וסוכר במעי.
בעיקר עשירים בפקטין שלוכד כולסטרול הנמצא בעורקים.
בבשר הפרי (ציפה) נמצא גלוקריט שיכול למנוע גידולים סרטניים
ולהקל על תופעות קדם וסתיות (PMS).
חומצה פולית: משפיעה על בריאות הלב על ידי הפחתת רמות הומוציסטאין
(חומצת אמינו המיוצרת בגוף ומחמצנת את הכולסטרול בדם
לכולסטרול מסוג LDL ("כולסטרול רע"),
מגבירה את קרישיות הדם וגורמת נזק ישיר לעורקים;
לכן רמה גבוהה שלה בדם מגבירה את הסיכון של טרשת עורקים,
ומכאן את הסיכון של שבץ מוחי והתקפי לב).
משפרת תפקודים קוגניטיביים, משפרת בנית כדוריות אדומות (מונעת אנמיה).
אשלגן: חשוב למערכת העצבים, בריאות הלב ותפקודו התקין.
מגנזיום: מינרל הדרוש לתפקוד תקין של מערכת השלד-שרירים,
נדרש לגוף בעיקר במצבי סטרס.
ויטמין C: הגוף צורך כמויות גדולות של ויטמין C להבטחת בריאות השיניים
וחניכיים וליצירת רקמת חיבור.
ויטמין C מפחית סיכונים למחלות לב.
מחקרים גילו שנטילת תוספת של הוויטמין גורמת לעלייה ברורה בכולסטרול הטוב
ומפחיתה את הסיכון ללקות בטרשת עורקים,
ולירידה בלחץ הדם.
מפחית סיכונים לאירועים טרומבוטיים כמו שבץ מוחי,
כאשר קריש דם חוסם את אספקת הדם לאיבר שנמצא בהמשך כלי הדם אותו חוסם.
הוויטמין אחראי לייצורם של סיבי הקולגן,
שהוא החומר האלסטי המקנה לדופנות כלי הדם את חוזקם וגמישותם.
מסייע לטיפול בעור גם בנגעי עור טרום סרטניים.
בנטילה דרך הפה ובאמצעות מריחה על העור הוא משפר את מרקם העור,
ומבהיר כתמי גיל.
חשוב לקליטת הברזל ולספיגת הסידן, ולכן תורם לבריאות השיניים והחניכיים,
משפיע לטובה על צפיפות העצם, ומשפר אנמיה.
עדיף כמובן לצרוך את הוויטמין בצורתו הטבעית.
למעשנים מומלץ ליטול תוספת.
פיטו-כימיקלים: תורמים ליכולת הטבעית של הגוף להתמודד
עם נזקי הסביבה (זיהום אוויר, סטרס ועוד).
פלבנואידים: נוגדי חמצון המקטינים סיכון למחלות לב וסרטן,
נלחמים בהזדקנות, נוגדי קרישה.
ליקופן: פיגמנט אדום הנמצא באשכולית אדומה, תפוז אדום ופומלו,
הנלחם ברדיקאלים החופשיים המזיקים לתאי הגוף.
קרוטנואיד: פיגמנט צהוב-כתום המפחית סיכון לסרטן ומחלות לב,
משפיע לטובה גם על בריאות העור.
לימונאיד: המגביר את ייצורם ואת פעילותם של האנזימים המחטאים בכבד,
המנקזים את הרעלים מהגוף שעלולים לגרום לגידולים סרטניים.
נמצא בעיקר בשמן שבקליפת ההדרים.
הספרדין ונרינגין: חומרים צמחיים הנמצאים באשכולית ובפומלית,
פועלים על הכבד ומשפיעים על נטרול הרעלים, בעלי השפעה אנטי-סרטנית.
האשכולית עשירה במיוחד בויטמין C ואשלגן, מכילה פיטו-כימיקלים (ליקופן באשכולית אדומה).
מחקרים מצאו כי שתיית כוס מיץ אשכוליות ביום מקלה על תסמיני שפעת והצטננות
(מכילה חומרים המקלים על שיעול ליחתי),
מסייעת במניעת גידולים סרטניים בריאות ובמעי הגס, מסייעת במניעת מחלות לב
ובהורדת רמת האינסולין בדם (כך שומרת על תחושת שובע ומסייעת להרזייה).
לנוטלים סטטינים להורדת כולסטרול אסור לאכול אשכוליות מכיוון שמתנגשות עם התרופה!
אכילת אשכולית אדומה אחת ליום תורמת להורדת רמת הכולסטרול והשומנים בדם (במיוחד הטריגליצרידים),
וכך מקטינה את הסיכון לחלות במחלות לב וכלי דם.
מבחינת הרפואה הסינית מטפלת בקלקול קיבה, מרגיעה בחילות.
אתרוג עשיר בברזל.
סיבי הליים מורידים את רמות הכולסטרול הרע בצורה ניכרת מבלי לפגוע בכולסטרול הטוב .
בלימון יש חומרים דמויי אנטיביוטיקה, ולכן הוא מסייע בריפוי דלקות גרון, חיטוי פצעים.
לימון עשיר בסידן וויטמין C.
לא מומלץ לסובלים מחומציות יתר בקיבה ומאולקוס.
ללימון תכונות כיווץ חזקות ולכן יכול לטפל בדליפת שתן, הזעה, פליטת זרע, שלשול.
מטפל בשיעול ליחתי וכאבי גרון,
מפחית רמת סוכר בדם ומונע הסתיידות עורקים ע"י מניעת שקיעתם של מלחי סידן בדפנות כלי הדם.
מבחינת הרפואה הסינית הלימון מטהר רעלים ומנקה דם, מחטא עור.
המנדרינה עשירה בויטמין C.
מבחינת הרפואה הסינית מלחלחת ריאות, מקלה על שיעול יבש וקושי בהשתנה.
לקלמנטינה ריכוז גבוה של נוגדי חמצון שונים. עשירה בויטמין C.
מבחינת הרפואה הסינית מחזקת טחול, ריאות, כליות וקיבה.
לא מומלצת לסובלים משיעול ליחתי או בצקות.
הפומלו (פרי ההדר הגדול ביותר) מכיל את הכמות הגדולה ביותר של ויטמין C.
הפומלית (הכלאה של פומלו ואשכולית) דלה במיוחד בקלוריות ובסוכר ולכן מומלצת למבקשים לרזות.
בקליפה של הקומקווט (תפוז סיני) נמצא נוגד החמצון לוטאין, המגן מפני קטרקט ומסייע במניעת טרשת עורקים.