לחיזוק בסיסי ומהיסוד, להנעת אנרגיה, לטיפול במצבי חולשה ועייפות, מומלץ לשלב בתזונה את המזונות הבאים, לפי העונה ולפי הטעם:
- שום
- בצל
- עוף והודו, בשר בקר, כבד, דגים
- סויה
- חמאה, חלב עיזים
- קינואה / דוחן / שיפון / אורז / גריסי פנינה / שיבולת שועל
- קטניות ובעיקר שעועית ירוקה ואדומה / עדשים שחורים וכתומים
- טחינה משומשום מלא / חומוס
- תירס / תפוח אדמה / בטטה
- סלק / גזר / דלעת / דלורית
- פלפל כתום / צהוב/ אדום / ירוק
- ארטישוק ירושלמי / גזר לבן
- קישוא / כרישה / שומר
- אבוקדו
- אפרסמון / פפאיה / משמש / מנגו
- ערמונים / תמר / תות / פטל / רימון / דובדבנים / גוג'י ברי
- עגבניות בשלות
מומלץ לשתות את החליטות הבאות:
- ג'ינג'ר
- קינמון
מומלץ לאכול בישיבה ובנחת וללא הסחות (לא מול מסך), ללעוס לאט,
לא להגיע לרעב גדול מדי או למרווח גדול בין ארוחות.
מומלץ לאכול פרות וירקות לא קרים (אלא בטמפרטורת חדר – גם סלט),
להעדיף מזון מבושל, מאודה או מוקפץ (גם מרק כדאי),
ולצמצם "מזון קר" כמו סושי, כריכים, סלט
ושתייה קרה או קפואה כמו אייסקפה/שייקים. גם גלידה לצמצם.
מומלץ לצמצם מזון מעובד, חומרים משמרים וחומרי טעם וריח, צבעי מאכל.
מומלץ לצמצם מעוררים (קפה, תה שחור, שוקולד, אלכוהול, קולה).
לא להגיע לרעב גדול מדי או למרווח גדול בין ארוחות.
מומלץ לאכול פרות וירקות לא קרים (אלא בטמפרטורת חדר – גם סלט),
להעדיף מזון מבושל, מאודה או מוקפץ (גם מרק כדאי),
ולצמצם "מזון קר" כמו סושי, כריכים, סלט
ושתייה קרה או קפואה כמו אייסקפה/שייקים. גם גלידה לצמצם.
מומלץ לצמצם מזון מעובד, חומרים משמרים וחומרי טעם וריח, צבעי מאכל.
מומלץ לצמצם מעוררים (קפה, תה שחור, שוקולד, אלכוהול, קולה).
מומלץ לצמצם קמח לבן, סוכר לבן, ומוצרי חלב.
חשוב להקפיד על שינה מספקת ואיכותית.