ראשי ● כתבות ● בתיאבון ולבריאות - תזונה ● המלצות תזונה שלי למטופלות – למצבי לחות וליחה המלצות תזונה שלי למטופלות – למצבי לחות וליחה 10 ביולי 2019 גופנו אמור להיות באיזון, לא לח מדי ולא יבש מדי. מה שנכניס אליו מבחינת שתייה ומזון יכול להשפיע לכאן ולכאן. מזונות "מייצרי ליחה": שמן ומזון שומני קמח לבן ומיני מאפים ובעיקר שמרים סוכר ותחליפיו חלב ומוצרי חלב (חוץ מיוגורט) מזון מעובד, מתועש מזון נא או קר ביצים בננות תפוזיםבוטנים ומוצריהם בשר שמן דבש וחומץ אלכוהול אכילת יתר מזונות "מייבשים": דגנים מלאים כמו אורז מלא, שיבולת שועל, גריסי פנינה קטניות אגוזים אנטיפסטי או מזון צלוי/קלוי מזון חריף או פיקנטי