לפי הרפואה הסינית, תהליך ההריון גוזל משאבים מהאישה (YIN), בלידה היא חווה אבדן דם, ולכן לאחר הלידה היא פגיעה יותר לחדירת פתוגנים (מערכת החיסון שלה חלשה).
באופן מסורתי משכב הלידה הסיני הוא מעין סגר למשך 30, 40 או 45 יום בו האם נחה ומתחזקת בבית עם מעט מבקרים והרבה תמיכה ועזרה.
המלצות:
- להמנע ממזון ושתייה קרים/קפואים, לשתות הרבה מים פושרים. להעדיף מזון מבושל על פני נא (תבשיל על סלט).
- לשלב שומשום ושומשום שחור, שמן שומשום, ג'ינג'ר, קינמון, הל, ציפורן, פלפל שחור ואדום חריף. שיבולת שועל, בטטה, דלעת, דלורית, תפוח אדמה, סלק, אורז, עלים ירוקים עליים (תרד, קייל, מנגולד, חסות, עלי בייבי אורוגולה, ברוקולי, פטרוזיליה, כוסברה וכו'), אצות, פטריות, אבוקדו, תמרים, מלון, שזיף, אפרסק, מנגו, בננה, אשכולית, שעועית, אגוזי מלך, צנוברים.
דייסת קוואקר, מרקים על בסיס ציר, מרקי ירקות, מרק בטטה, מרק כתום, מרק אפונה, מרק פטריות, מרק תירס. - להקפיד על חלבון מקטניות, עוף, ביצים.
- לא לשבת על משטח קר, לשמור על אזור הבטן וגב תחתון מכוסים בלבוש. לייבש שיער לאחר חפיפה. לא לישון עם מזגן או מתחת למאוורר.
- לנוח, להתמתח.
- להמשיך לקחת את תוספי התזונה מתקפת ההריון – מולטיויטמין, ברזל, אומגה 3.