מצרכים:
- 100 גרם חמאה מומסת
- 3/4 כוס סוכר לבן
- 1 ביצה L
- 1 כפית תמצית וניל
- כוס קמח
- ½ כפית סודה לשתייה
- ½ כפית אבקת אפייה
- ½ כפית מלח
- 150 גרם שוקולד חלב שבור לחתיכות (1.5 טבלאות)
אופן ההכנה:
- לחמם תנור ל-165 מעלות.
- עם כף עץ לערבב חמאה מומסת וסוכר.
- להוסיף ביצה ותמצית וניל ולערבב.
- לנפות קמח אל התערובת, להוסיף אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח ולערבב.
- להוסיף שוקולד ולערבב לעיסה אחידה.
- בעזרת כפית ליצור עיגולים ולהניח על תבנית אפייה עם רווח של 3 ס"מ ביניהם.
- לאפות במשך 10-7 דקות, עד שזהובות בשוליים ובהירות במרכז. להעביר לצינון על רשת. (גם אם העוגיות נראות לא מוכנות ביציאה מהתנור, עם הצינון הן מתקשות).
- מחזיקות שבוע על השיש בקופסא אטומה, מתחסלות לפני.