לרוטב
- 5 כפות ממרח פסטו
- קוביית שום קפוא
- 3 כפות שמן זית
- 4-5 כפות שמנת לבישול 9%
- 2 כפות מי בישול הפסטה
להגשה
- עגבניות שרי
- פרמז'ן מגוררת
הכנת פסטה ברוטב פסטו
- לבשל את חצי חבילת פסטה בסיר גדול עם מים רותחים ומלח לפי הוראות היצרן. להעביר למסננת – לא לשטוף את הפסטה כדי לשמור על העמילן שלה.
- בזמן שהפסטה מתבשלת להכין את הרוטב – הרוטב תמיד מחכה לפסטה ולא ההפך! לחמם סיר גדול (עם מספיק מקום גם לפסטה) כ2 דק עם שמן זית וקוביית שום קפוא על להבה בינונית. להוסיף פסטו , ואז שמנת, ומי בישול פסטה, ולהביא לרתיחה. לבשל 3-4 דק.
- לאחד את הרוטב עם הפסטה המסוננת: להוסיף את הפסטה לסיר, להגביר להבה ונערבב היטב את הפסטה עם רוטב הפסטו המוכן, כך שהרוטב מצפה היטב את כל הפסטה.
- הכי כדאי להגיש עם: עגבניות שרי חצויות וגבינת פרמז'ן מגוררת. בתיאבון!