מתכון שקל וכיף להכין עם הילדים:
לערבב למילוי:
- 500 ג' גבינה לבנה
- חבילת גבינה בולגרית, מפוררת
- 2 פרוסות גבינה צהובה, מפוררת
- 2 ביצים
- אופציונלי ומומלץ – בצל ירוק או עירית קצוצים, תירס או זיתים (ואז להפחית בגבינה הבולגרית)
לטבול דף אורז בצלחת עם מים פושרים לכ-10 שניות ולהעביר אותו למשטח העבודה שיתרכך.
עליו להניח כף או שתיים מהמילוי (לא יותר מדי, שלא יתפוצץ או יזלוג),
ולקפל את השוליים מעל עצמו כמו מעטפה (הדף הרטוב מספיק דביק).
להניח את דפי האורז המוכנים עם החלק המקופל כלפי מטה שלא ייפתחו
על תבנית משומנת ולהבריש אותם עם מעט שמן זית,
אפשר לפזר למעלה שומשום או קצח.
לאפות 30-40 דק' בחום של 200-220 מעלות עד שנהייה קריספי ומזהיב.
בתאבון!