המצרכים:
- 1 בצל גדול קצוץ
- 4 שיני שום קצוצות / קוביות שום קפוא
- 1 רכז עגבניות / רוטב עגבניות מרוכז קטן אחד
- 1 קופסת שימורים של עגבניות חתוכות דק/מרוסקות תוצרת איטליה
- 1 בקבוק זכוכית פסאטה – מחית עגבניות
- כפית סוכר
- מלח ופלפל
- הפייבוריט שלי – פפריקה חריפה/מתוקה/מעושנת, פתיתי צ'ילי
- אופציה לטעם אומאמי – כף סויה או חומץ בלסמי
ההכנה:
- בסיר לטגן על אש בינונית את הבצל, כשנעשה שקוף וכמעט זהוב להוסיף את השום לדקה, ואז להוסיף את רכז העגבניות ולצרוב אותו דקה- שתיים.
- להוסיף את שימורי העגבניות + פחית מלאה במים, בקבוק פסאטה ומים לפי הסמיכות הרצויה לך, לתבל במלח פלפל, סוכר וההעדפה האישית שלך ולהביא לרתיחה. לבשל מכוסה על אש בינונית 30 דק.
- מומלץ להוסיף למרק אורז או גריסי פנינה.
בתאבון!