המתכון הזה מבוסס על המתכון המהמם של עוז תלם
המצרכים:
- 8 עגבניות גדולות, חצויות לרוחב
- 2 בצלים גדולים קצוצים
- 2 גזרים קצוצים
- 4 שינים שום קצוצות
- אופציה במקום עלי דפנה – גבעולי העגבניות
- אופציה לטעם אומאמי – כף סויה
- 4-5 גבעולי טימין
- קופסה של 400 ג עגבניות מרוסקות
- 4-5 כוסות מים
השלבים:
- לחמם תנור ל200 עליון ותחתון,
- לשמן תבנית בשמן זית, להבריש גם את העגבניות ולפזר מסביבן כפית מלח גס, להכניס לתנור לחצי שעה עד שהקליפה משחימה והעגבניות מוציאות נוזלים. כשיצאו מהתנור ויתקררו, לקלף את הקליפה.
- בזמן הזה בסיר לטגן על אש בינונית את הבצל, השום והגזר ל-5 דקות לריכוך התחלתי.
- להוסיף את המים, לתבל במלח פלפל, ולהוסיף מה שרוצים – עלי דפנה או גבעולי עגבניות, סויה, טימין, עגבניות מרוסקות, ולהביא לרתיחה. לבשל מכוסה על אש בינונית 20 דק עד שהגזר רך והגבניות יצאו מהתנור.
- כשהעגבניות מוכנות וקלופות, להוציא את הגבעולים מהסיר, להוסיף את העגבניות הצלויות ואת כל הנוזלים מהתבנית אל הסיר, ולטחון, עם 2 כפות שמן זית. אפשר לחזק צבע אדום עם פפריקה מעושנת או מתוקה.
בתאבון!